Muuton jälkisotkut

Laina-auton palautus johti Hesan retkeen ja siellä kaikenlaiseen palaverointiin, joka liittyy rakennushankkeeseen. Raskas projekti jota en halua tilittää täällä. Paluu bussilla Nummelaan ja sieltä skootterilla kanakopille. Mopo (lyhyyden vuoksi) sai ensi kyytinsä tänä keväänä ja hyvin meni. Tosin renkaat olivat liian tyhjinä, joka verotti nopeutta, mutta korjaantui matkalla bensiksellä.

Muuton selvittely on tosi rankkaa, kuten kaikki tietävät. Iltapäivä meni parin Lundiahyllyn kasaamiseen ja kassi ja loota kerrallaan alkavat rojut löytää paikkansa. Vaatteet ovat vaikeinta sillä asunnon komerotilat eivät tue ongelmassa, vaan joudun sullomaan vaatteita hyllyille pikku koreihin. Jossakin vaiheessa jaksan ehkä rakennella ovet näihin lundioihin, jotta näyttää siistimmältä.

Keittiön osastolla on kaappeja tosi reilusti ja joudun käyttämään niitä kaappeja kirjoille ja muulle roinalle. On se käsittämätöntä miten paljon kamaa kertyy vuosien varrella. Ja silti kaikesta ”turhasta” luopuminen ottaa koville. On saatuja lahjoja, muistoja jostakin entisestä elonvaiheesta, kuvia jotka eivät kiinnosta ketään muuta.

Kun ajattelee entisaikojen nomadeja, jotka joutuivat kantamaan mukanaan kaiken tarpeellisen, täytyy ihmetellä tätä meikäläisen elon tavaramäärää. Hesarissa oli juttu, jossa kaveri karsi kamansa niin, että jäljelle jäi 100 tavaraa. Oli kova juttu ja vaatii tosi karskia otetta. Vaatteita nykyihmisellä on ihan hirveesti ja kenkiä. Minulle on tullut tavaksi hankkia päähineitä ja nyt se kostautuu, niitä on kaapillinen!

Tein päätöksen olla ottamatta TV:tä ollenkaan. Se vero sitten koskee kyllä kaikkia ja sehän sopii, sillä aion katsella valikoiden ohjelmia läppärillä. Se taas syö prepaidin tikkua, jonka kanssa jo opin yhden uuden asian. Sitä ei tietenkään kukaan sanonut eikä siitä kerrottu ohjeissa. Kun heti ensimmäisenä iltana käytin limiitin loppuun, en enää saanut yhteyttä nettiin, jotta olisin voinut ladata lisää aikaa. Ohjeissa sanotaan että voi ladata OTTO-automaateissa tai R-kiskassa, josta tikun ostin. No, varasin tikun ja kortin mukaan kun menin ärrälle. Vasta siellä selvisi, että lataus käy verkon ”yli”(idioottimainen länsilaina, suomeksi pitäisi sanoa läpi/kautta) vaikka siis mun kapasiteetti oli loppu. Miksi kukaan ei viitsi sanoa sitä käyttöohjeissa, joissa on laajasti kaikenlaista mulle turhaa horinaa? Sain siis ohjeen panna kone käyttökuntoon ja siihen tikun kiinni. Kun sitten menen Ärrälle ja maksan he voivat lähettää lisää limiittiä tikkuun. Egyptissä asia oli jotenkin luontevampi, kun mennään sinne operaattorin tiskille, jossa saa tikkuun lisää vääntöä.

Onhan toki tämä systeemi täällä kehittyneempi, mutta jos tikusta katoaa kaikki yhteysvoima, ei pääse verkkoon lataamaan lisää! Tosin lupaavat lähettää tekstarin ennen kuin poweri loppuu! Mitenkähän sekin sitten toimii? Tässä olen nyt pakosta Saunalahden asiakas, kun muut tarjoavat vain 24 kk:n sopimuksia ja mitään ei hyvitetä jos ei käytä. Tosin ainakin Elisa väittää verkkoaan kattavimmaksi, joten ehkä tämä pakko ei ihan huono juttu ole. Mutta kaiken pakkosyöttö, huonot ohjeet ja olematon neuvonta kyrsii.

Nämä potutustunnelmat tulevat sitten kerralla blogiin jos se yhteys joskus syntyy. Huomenna 24.4 uusi yritys.

Nyt taitaa taas pelata? 24.4. todettu