Bahrainin kuningas, joka maaliskuussa kutsui Saudeista sotilaita hajoittamaan oman pikku saarensa kansalaisten mielenosoituksen, on nyt yhtäkkiä kääntänyt kaapunsa.

Äijä puhuu telkkarissa että demokratia pitää ottaa käyttöön ja muuta pehmoista. On niin yllättävä veto että pitää ihmetellä, mistä nyt tuulee. Ainoa selitys, jonka minä keksin on pelko. Kun kansa ryhtyi arabikevään yllyttämänä vaatimaan muutoksia, ukko pelästyi. Nyt on pohdinta johtanut ainoaan oikeaan päätelmään, hänen hallintonsa ei kestä paineita, vaan sortuu lähiaikoina. Ovat varmaan naapurinsa, Qatarin emiirin kanssa panneet turbaaninsa yhteen ja tulleet johtopäätöksiin.

Qatar on juuri eilen ehdottanut, että Syyriaan pitää lähettää arabijoukkoja turvaamaan siviilien oikeuksia. On sekin aika raju käännös aikaisempiin otteisiin. Kyllä on väkevä voima tämä kansanjoukkojen viha sortajiaan kohtaan. Qatar on jo aikaisemmin näyttänyt ihan oman tyylisiään otteita. Jos se osaa pitää kansansa rauhallisena, olisi se merkki uudesta ajattelusta diktatuurissa. Raahastahan siinä on lopulta kysymys ja sen jaosta.