ma 8.11.2010

Harmittava jutut ensin. Akkulaturia en löytänyt joten oletan sen jääneen hotelliin Mineaan. Onneksi A:n laturi on samaa mallia. Toinen takaisku oli, että Luxorin temppelissä illalla totesin kameran jääneen kämpille. Eilen sitten etsin sitä löytämättä. Oletus on että se sittenkin tuli mukaan ja olen sen jättänyt pikkubussiin. Kyselin onko täällä löytötavaratoimistoa ja vastaus oli että pöliisilta voisi kysellä, mutta sanoi parturi ettei ole toivoa löytää kameraa. Kaverit arvelee että vakuutus korvaa. Pitää varmaankin mennä poliisille valittamaan. Uutta en taida täältä ostaa ja toivottavasti Anneli jättää omansa mulle lähtiessään. Kännykän kuvat lienee sen verran heikkolaatuisia, ettei niitä kannata blogiin tunkea. Sekin on testaamatta.

Lähdettiin aamusta liikkeelle, Annukka hierontaan Myriamin luo WB:lle ja minä parturiin Malakille. Meno Yasserin kyydissä ja kuin ihmeen kaupalla hän ajoi ohi lauttarannassa juuri kun A oli palaamassa. Minä kävelin tietty, sillä matkaa on reilu km. Malak ei ollut paikalla, joten menin ISIS Pyramisan puutarhaterassille Niilin rantaan. A on tuonut Sinuhen mukaan ja aloiten sen lukemisen eilen ja siellä on kiva vilkuilla joelle ja lukea varjossa kunnon tuolissa. Kukaan ei ihmettele meikäläistä, kun naama on tuttu monelta vuodelta. Alman asiakkaita muista hotelleista pyörii aulassa, joten siellä on helppo käydä vessassa ja vaikka altaalla.

Katselin feluka-veneitä ja uusi kaupallinen ilmiö tuli esille. Muutamassa veneessä oli iso Samsung-mainos ommeltuna purjeeseen. Vain ne pari venettä pitivät purjeen auki, kun muut oli käärineet kasaan. Veneet valuivat virran mukana, kiinnittyivät hinaajaan pitkäksi letkaksi. Odotin letkan lähtevän ylävirtaan, mutta se kääntyikin alavirtaan, kymmenkulta felukaa jonona. Kolme kiulua ei mennyt letkaan, vaan valuivat alas virtaa yhteen kiinnitettyinä. Vastavirtaan puksutti 30 m alus, jossa oli keulassa ja perässä purje, nyt kiinni.

Malakin kanssa ehdin jo alustavasti sopia reissusta "JOSHUA" koptiluostariin. Siellä on menossa 10 pv juhlakausi. On kuulemma basaaria, juhlamenoja, piispa, ravintoa, juomaa. Viikolla mennään.

Hein "Hollander" on saapunut ja mies oli puhdistamassa cafeta avatakseen sen lähipäivinä. Hänellä oli laukussaan Hollantiin lähetetyt sikäläiset setelini, kun ei ollut asiaa (keskuspankkiin) Amterdamiin sattunut. Hän on ollut kevättalvesta asti Hollannissa tehden vanhoja somistajan-sisustajan hommiaan. Mehän ollaan ammattiveljiä, minä tosin en ole niitä hommia tehnyt kuin viimeksi 1970-luvulla. Näyttää siis siltä, että meillä on sama rytmi, 3-4 kk täällä ja 8 kk kotimaassa. Nyt Hein aloittelee yksin kahvilahommia ja katselee mieluiten eurooppalaista apulaista. Totesin hänellekin, että meidän Jaana sopisi hommaan hyvin ja varmasti viihtyisikin täällä. Jospa hän lähtisi nyt testaamaan sopeutumista?? Olisi puitteet selvinä helmikuulle asti.