Ukraina ym

 

Janukovits otti sitten hatkat, kuten ennustin jo 29.1.2014. Näin vahvaa kansan painetta ei yleensä kukaan pomo kestä. Viime päivinä kun kansa otti kiinni 67 poliisia ja sen jälkeen ryhmä turvallisuuspollareita ilmoitti vaihtavansa puolta, otti Janu onkeensa. Viimeinen pisara oli kun EU:n 3 ulkoministeriä painosti hänet ilmoittamaan erostaan hiukan etuajassa, 2004 perustulain ottamisesta käyttöön yms.

 

Tänään erosi Janua tukenut parlamentin puhemies ja uusi on Julia Timoshenkon tukija. Julia kai pääsi tai pääsee pian linnasta, jonne hänet selvästi poliittisella oikeudenkäynnin irvikuvalla tuomittiin. Oppositio vaatii nyt ja varmaankin se toteutuu, että uusi pressa valitaan 25.5. Siinä vaalissa voi Julia pärjätä. Nyrkkisankari Klitsko on politiikassa liian kokematon eikä joidenkin mukaan kelpaa kuin korkeintaan urheiluministeriksi, vaikka tohtori onkin. Hän oli aikoinaan niin ylivoimainen kehässä, ettei hävinnyt kuin 2 matsia eikä häntä koskaan tyrmätty, joten pitkän miehen aivot pelaavat ehkä ok.

 

On se kaameaa, että näitä diktaattoreita aina nousee ja heille neste päähän. Ja niitä ei kaadeta kuin massan voimilla ja kun sitten on näitä maita, joissa on olemassa turvallisuuspoliisi (Supoa ei lasketa, vaan tarkoitan näitä joukkoja joilla on kilvet, kypärät ja panssariautot), joudutaan liian usein väkivaltaan. Ukrainassakin on kuollut kymmenittäin mielenosoittajia, joita nyt sitten voidaan kutsua vallankumouksellisiksi. Torilla oli suuri suruhetki, jossa papit olivat tukemassa kansaa. Ainahan ei niin ole, sillä uskonto on aivan liian usein ollut osa hallintoa ja diktaattorien tukena.

 

Nyt sitten onkin kiinnostavaa, mitä Putin keksii. Kun hän menettää tärkeän alusmaan, joka on kiltisti maksanut kovaa hintaa kaasusta, mutta kun Janun porukoilta loppui ruplat, tuli vaikeuksia. Nyt viimeistään pitää suomalaisten ottaa huomioon, että Putin on vaarallinen, sillä hänelläkin on selvästi neste noussut, korvien tasalle ainakin. Kiireesti sisään hakemus Natoon yhdessä Ruotsin kanssa! Nyt vielä sinne päästään, mutta kun Putin lähtee rynnimään, ei enää ehditä. Natohan on muuttunut suuresti ja edukseen.