Nyt on poliisi löytänyt suuren kätkön muinaisesineitä.

http://yle.fi/uutiset/egyptin_poliisi_loysi_suuren_muinaisesineiden_katkon/7014884?ref=leiki-uu

 

Asiantuntijat varottavat asiasta, josta itse olen kirjoittanut useasti

http://yle.fi/uutiset/asiantuntijat_varoittavat_kiinaa_intiaa_ja_venajaa_uhkaavasta_syopakriisista/7187840

Egyptissä on nämä kaikki elementit olemassa. Lisänä huonoissa elintavoissa on liiallinen sokerin käyttö ja vähäinen liikunta. Lisäksi ilmassa on koko ajan hienoa hiekkapölyä jonka lisämausteena on aasin- ja hevonlanta. Varsinkin keväisin hiekkamyrskysesongin aikaan pölyltä ei voine kukaan välttyä.

 

Veden laatu on ongelma ja sen vuoksi hyvätuloiset juovat pullovettä. Siitä taas seuraa tolkuton muovipullojen muodostama jäteongelma, koska kierrätystä ei ole järjestetty. Muovijätettä lisää tolkuton kassien jakelu. Niitä ei voi välttää käytännön elämässä. Mutta jos ne pantaisiin maksullisiksi, ongelma vähenisi jyrkästi. EU on jo kieltämässä ohuet muovipussit, ehkä se esimerkki kannustaisi muitakin maita.

 

Al Sisi on sittenkin ehdolla pressan hommaan ja kenttämarsalkka tulee voittamaan tuolin helposti. Ylen reportteri sanoi nimen muodossa ”el” eli ei ihme että minäkin olen siinä sekoillut. Vaalit pidetään toukokuussa. Jännitettävää ei ole, muuta kuin miten kiihkomuslimit yrittävät niitä häiritä.