Homma jatkuu kylppärin seinään tehtävällä reiällä, jota kautta kulkee taloon tuleva kylmä vesi katolle ja keräimeltä boilerille tuleva paluu kuumana. Ehkä ne pitää edelleen hoitaa vihreä/punaväreinä selvittämään uteliaille veden kiertoa.

Putki-Ahmedin veli on siis alunperin myös putkimies ja voipi olla että mamu saa parhaiten niitä hommia, koska työtavat ja materiaalit ovat tuttuja. Kunhan opettelee sanaston ja työmaan vitsit, jotka eroavat kai enemmän kuin duunit.

Olemme pari kertaa jutelleet puhelimessa ja olisi kiva tavata vaikka Suomessa kesän aikana, Karim.

Nyt on pojilla kuumaa vettä lasissa, lounaan jälkeinen tavanomainen tee. Siihen voi nyt taittaa mausteeksi mintunlehden omasta pihan ruukusta.

Oli sittenkin fiksua ostaa kunnon vesitankki, sillä kaikki 5 yhdettä piti kiristää myös sisältä, eikä se onnistu kaikenlaisissa pöntöissä. Tässä kun on kunnon huoltoluukku päällä, jonne oli kyllä isolla apumiehellä aika temppu pujottautua.

Katolla oli tosi kuuma päivä ja vaikka vain käväisin välillä, ei palanut hihat mutta muu niiden ulkopuolella. Mittari näytti vain 36 mutta avaralla katolla oli varmaan yli 40. Siksi heput mieluummin kantoivat ison 500L säiliön alas varjoon tehdäkseen siihen reiät ja tekniset yhteet, joka homma vei kuitenkin toista tuntia.

IMG_0142-normal.jpg

Abdy kun arveli alunperin että putkimiehiä tarvitaan vaan muutama tunti, mutta koko päivä siinä meni. Ja huomenna vielä jatkuu puutarhan kastelun vesiverkon uusiminen, jotta kastelu helpottuu. Nyt kun pergolan tolpat hidastavat letkun siirtelyä on helpompi käsitellä vain 6-7m letkua kahdesta pisteestä kuin 20metristä yhdestä. Oli myös tarjolla täydellinen altakasteleva putkitus, mutta se tuntui liian kalliilta ja kastelu iltahämärässä on ihan kivaa puuhaa. Illan tullen kun täällä ei ole mitään muuta tekemistä ihan kuin kotosuomessakaan, netistä uutisia ja videoita ja bloggausta. Tää bloggaaminen on mulle ihan must juttu, kuten olette huomanneet. Mitä oli ennen flooraa? Kuka muistaa vanhoja mainoksia?

* * *

Kuuma juttu on myös suunnitelma, jonka mukaan suvun nuoret leijonat Hassan ja Ahmed Abu Naga tulevat Suomeen kesäkuun alussa. Pojilla on ihan todellinen hinku ja nyt olisi hyvä sauma kun saisi puoltoja parilta vakavalta taholta. Lähetystö kun vetää tiukkaa linjaa viisumien kanssa. Enkä minä ole yksi vakava taho! Olenpahan vain yksi mahdollinen tuki järjestelyissä ja ehkä poikien ohjelmaan voisi sopia käynti kanakopilla. Saisivat käsityksen siitä, että että asun suomalaisittain erittäin vaatimattomasti. Täkäläisillä kun on automaattinen oletus, että pohjoismaalaiset ovat rikkaita, kun voivat lentää Egyyn. Voin jo etukäteen kuvitella millainen kulttuurishokki täkäläisille jupeille on tulla Suomeen, eka matkalla Eurooppaan. Kaikki on poskettoman kallista! Kun täällä matkustaa paikallisbussilla niin pienellä rahalla, että sitä ei ole meillä ja Suomessa maksaa paikallisbussin kyydistä luxorilaisen päiväpalkan.

Tosiasiahan on että me eurooppalaiset voimme elellä pienillä eläkkeillämme tosi hyvin täällä halvan kulutustason maassa. Mutta toisinpäin asia on täysin mahdoton. Mutta silti tapahtuu, että Suomeen tulee väkeä, joka kurjasta siivoojan palkastaan lähettää köyhään kotimaahansa satasia, joilla taas elää koko suku.

Olemalla täällä ja käyttämällä paikallisia palveluja, maksamalla vuokraa paikalliselle, ei ulkomaiselle hotelliketjulle, todella auttaa paikallista taloutta. Olen täällä talven ihan hyvällä omallatunnolla, sillä en riistä vaan tuon roponi tähän talouteen. Tämä valuuttojen ja elintasojen ero mahdollistaa sen, että täällä viettää talviaan suuri joukko pohjoisen Euroopan ihmisiä, mutta paikalliset ovat siitä tosi iloisia.