Luxorin kaupunki työllistää hirveän määrän porukkaa pitämään kaupunki siistinä. He kastelevat katujen vierille istutetut pensaat ja puut ja leikkaavat ne siisteiksi, joka pitänee tehdä monta kertaa vuodessa, kun kasvu on niin voimakasta. Katuosasto on palkannut kaamean määrän porukkaa lakaisemaan katuja, mutta tulos on surkea. Kaukilaisten asenteissa olisi todella paljon korjaamisen varaa, sillä ihan kaikki itselle turha heitetään kadulle. Taustalla saattaa olla ajatus, että annetaan nyt sitten töitä niille joille siivous kuuluu!?

Olen jo usein käyttänyt yhden punnan venekyytiä yli virran. Viiden punnan privaattikyytiä kärttävät kuskit ovat jo todenneet, että sitä ”AliBabaa” ei kannata vongata. Vene täyttyy nopeasti heti kun lautta on irronnut laiturista, sillä se täydentää sitä palvelua eli täyttää markkinarakoa. Harmittavasti tarjoavia veneitä on kymmeniä ja noin yleisesti ottaen ja luonnon kannalta on todella typerää kuskata yhtä-kahta ihmistä yli, vaikka maksu sinänsä on naurettavan halpa 5LE eli noin 60 eurosenttiä. Kun bensaa palaa joka kerta on turha saaste melkoinen ja kate surkea venemiehelle. Kun sitten tietää että hän on vaan renkinä siinä ja joutuu tilittämään joka kuukausi omistajalle komissiota, ei ole ihme että venematkan kauppiaat ovat kiivaina turistin kimpussa.

Kaupassa sattui silmään hauska juttu, kun karkkilootan kyljessä komeili tuotteen nimi SIMA SIKA.

Olin menossa kauppaan, josta ostin noin pari kuukautta sitten 4 teelasia ja niille pidikkeet, venäjältä tuttua mallia. Nyt vaan on jo 2 lasia rikottu ja etsin tilalle uusia. Ei löydy, vaan pitäisi ostaa taas uusi setti kahvoineen. Sitten yritettiin löytää irtolaseja, jotka sopivat kahvaan ja lopulta löytyi malli. Niitä vaan ei voinut ostaa kuin 6 kpl ja siihen oli tyytyminen, olihan hinta vain 5LE/setti. Tyypillistä oli, että kaupan ovi oli lukossa kun klo oli 15.50 ja kun kyselin syytä, selitys oli että myyjät ovat rukouksessa. Kuitenkin sisällä liikuskeli pari naista ja sitten kun kauppa aukesi ilmeni että naiset olivat asiakkaita. Odotin vastapäisessä putiikissa että myyjät saivat rukoiltua ja tulivat töihinsä.

Jossakin vaiheessa olimme tankkaamassa Abdyn mp:tä näin hinnan mittarissa, 80 oktaaninen 1,75LE/litra.

YLEn tarjonta ulkomaille on todella surkeaa. Jostakin kumman syystä, -veikkaan typerää sopimuskäytäntöä- ruotsinkielisellä puolella on paljon tarjontaa, mutta sellaiset selvät jutut, jotka voi ymmärtää vain suomeksi ja suomalainen, ei saa näkyä ulkomailla. Juristien laiskuus tulee ensiksi mieleen syynä. Mitä ihmeen varjelusta näkymiselle ulkomailla on vaikkapa PASILA-sarjalla? Tai jollakin kotimaisella musiikkiohjelmalla? Miksi jotain kiinnostavaa kotimaisesti tuotettua ohjelmaa ei saisi nähdä, kun kerran maksaa sen yle-veron Suomeen?

Jokin perhanan syy poisti hienon textini, jossa kerroin monta ongelmajuttua. Oliskos ollut jokin muinainen henki asialla? Näin typerän kolarin, jossa hölmö syyllinen pääsi luistamaan ja syyttömät kärsii nahoissaan. Vakuutus ei pelaa ja poliisi ei toimi. Voi tämän maan liikennettä!

WB%20lokakuu%2C%20risupaja%20005-normal.

Risu-Ahmed pyysi taas apua suunnitteluun, joka lämmittää vanhan designerin mieltä. Nyt oli juttua siitä, miten voisi parantaa vanhaa tuolin muotoa, sillä kaunis muoto on huono istuin. Joku muukin länsimainen oli kysellyt parempaa mallia ja sitä yritämme nyt kehittää. Vanha risutekniikka ja uusi muotokieli! Olisihan se huimaa saada jokin ikivanha traditio muuttumaan! Maassa jossa kaikki on aina tehty vanhan mukaan, varsinkin näissä perinnekaluissa. Piirtämäni kirjahylly oli jo pieni haaste risupajalle, sillä piirros ei mennyt jakeluun. Tuote parani kun pääsin sitä korjaamaan ja nyt se on Ahmedille mainos ja meille toimiva kaluste.

Siinä Ahmedin kanssa puhellessa (hän on hämmästyttävästi halunnut oppia b.e.) hän tarkisti onko Päivillä mies ja siis olisi ollut valmis piirittämään vaimoksi!