Liikenne on täyttä kaaosta myös Luxorissa Kairossa sekasorto on vaan isommassa mittakaavassa.

Aasit, hevoset, fillarit, mopot, moottoripyörät, kaikenkokoiset autot sikinsokin tunkemassa kaduilla.

Ihmiset kävelevät seassa, kun jalkakäytävät on tukossa kaikenlaisesta tavarasta ja kahvilapöydistä.Jalkakäytvä on mös niin korkea, että sille ei viitsi harpata. Usein 30-40 cm reunakivi. Tärkein ajopelin hallintalaite on äänitorvi.

Hurjan näköistä oli kaiken kaaoksen keskellä katsoa poikaa joka ajoi pyörää yhdellä kädellä ja toisella kannatteli raskasta banaanilaatikkoa olkapäällään. Yksi isä ajoi lapsi takanaan kevarilla ja näpräsi toisella kädellä kännykkää.

Kännykkäkauppoja on 500 m välein kauppakaduilla. Autokauppa käy kehnosti, sillä naapuritontilla on useita uusia autoja paksun pölyn peitossa varastossa.

Kaupustelijoita on kadulle levitetyn maton ääressä ja tarjolla on kaikkea mahdollista. Vihanneksia myydään myös kaupoissa ja kioskipöydistä sekä aasin rattaista. Ja sortteja riittää todella paljon. Tunnistan ehkä kolmasosan tuotteista. Kaasupullokauppias ajaa aasivankkurilla ja hakkaa pulloa rytmikkäästi. Metalliromun ostaja kailottaa kovaäänisellä olevansa liikkeellä. Aasinrattaita seisoo kadunkulmassa odottamassa keikkaa.

Ostin kulmakaupasta hedelmiä ja tomaatteja. Myyjä ilmoitti hinnaksi 10 paikallispuntaa. Kaivelin taskuja ja löysin vain 5. Ukko sanoi että ok, tuo huomenna toinen, saat luottoa. Vasta kun kyselin muilta hintoja, tajusin että se normihinta paikalliselle olisi ollut ehkä 2-3 LE ja mulle siis kolminkertainen. En aio mennä maksamaan sitä toista vitosta.