Kuvia tutuille

Hannu sen oikeastaan keksi, kivan tavan ilahduttaa tuttuja paperikuvin. Olen kerännyt kuvia ”miehet työssään” eli kuvannut kaikenlaisia duuneja ja duunareita. Eilen ne meni kopioitavaksi ja saan 13x9cm kuvia punnan kipale. Ja varmasti ilahduttaa saajaa, sillä eihän ihmiset tavallisesti kuvaa työjuttujaan.

Ahmed saa kuvan uudesta kirjahyllystä, jonka teetin. Se on aika kivan näköinen, joten uskon että moni muukin haluaa samanlaisen tai version.

 

Jokunen kuva on myös naapuruston asukkaille ja täytyy tehdä pyöräretki jakelua varten.

Putki-Ahmed oli iloinen kuvistaan, joista yhdessä hän on rennosti rööki suupielessä kuin joku mafiaroisto filmissä.

Kuvia julki

Mielenosoitus Memnonilla paikallispoliitikon tueksi. Kokoontuivat patsailla ja marssivat talon ohi kohti Uutta Qurnaa, mahdollisesti lauttarantaan asti. Kärjessä hurjasti torvea soittavia mopoja satakunta, perässä autoja toinen mokoma, sitten marssivia ukkoja ja poikia monta sataa, lippuja, banderolleja, kylttejä. Poliitikon kuvia, meteliä, naurua, herjanheittoa meille katolla olijoille. Väsäsimme siellä aurinkokeräintä. Katolla on tosi kuuma, reilusti yli 40. Mutta sitkeästi vaan paikalliset puurtavat.

Pikkuiset lava-autot olivat miekkarissa törkeästi ylikuormattu nuorilla koltiaisilla, joille itse asia taisi olla sivuseikka, pääjuttu oli meteli ja mukana riekkuminen. Muutaman auton katolla oli kameramiehiä ja joltakin kanavalta saattaa tulla pätkiä, mutta etsi sitä nyt sitten yli 500 kanavan tarjonnasta! Kulkueessa kannettiin muutamaa puista seivästä, päässään vanerista sahattu kuvio, risti ja puolikuu yhdessä symboloimassa molempien uskontojen yhteyseloa. Abdy selitti puolueen ja kansanedustajan nimeä, mutta se jäi hämäräksi.

Olen ottanut reilusti kuvia joista pitäisi sitten kasata ”video” esittelemään solar power keräintä. Abdy on tosi näppärä käyttämään kameroita ja tekemään kaikenlaista kuvien käsittelyä läppärillä.

Kuvia duunareille

Kävin viemässä pari valokuvaa Ihmemies Alille. Vaimo oli kovasti onnellinen kuvastaan ja poika Muhammed lehmien kanssa-kuvastaan. Olin ymmärtänyt väärin veljesten iät ja nyt selvisi että Ahmed olikin vanhempi, opiskelee yliopistossa ja lukee juristiksi ekaa vuotta. Vielä on 4 edessä, mutta jo 12 takana. Ilmeisesti niihin vuosiin lasketaan mukaan joitakin leikkikouluvuosiakin. Nuorempi M haluaa journalistiksi ja kysymykseeni mistä työtä sitten, oli vastaus ”Kairosta”. Kovasti kyllä epäilen. On se vaan kunnioitettavaa että näistä köyhistä oloista pojat pinnistävät itselleen koulutusta. Mutta se suuri ongelma tuleekin sitten siitä, että vaikka on ammatti, ei ole työtä.

Isäntä Ali halusi tavan mukaan tarjota juotavaa ja heitin vaan ensiksi mieleen tulleen karkadeen, mutta se johtikin sitten siihen, että emäntä antoi pari kolikkoa jolla isäntä haki kiinanruusun lehtiä pari pikku pussillista jostain kioskista. Kuvista kiitollisena hän kaivoi kätköistään halvan, mutta käsityönä tehdyn kaulaketjun. Toivottelivat kovasti käymään uudelleen ja kutsuivat syömäänkin, jonka asian väistelin. Opettivat arabian sanan tervetuloa, joka on jotensakin ”Ählän big”. Seuraavaksi pistäydyin lähellä olevalla verstaalla viemässä puusepille kuvia, joita olen sivumennen napsinut heistä.  

Sitten matka jatkui Hannun&Jaban palstalle, jossa heppu ahersi ja kylvi jotain papua maahan. Oli juuri istuttanut pari mangopuuta ja 3 jotain hedelmiä tekeviä siihen tien vierille. Jotenkin siis maan  omistajalla/haltijalla on oikeus käyttää tontin ohittavan tien vieriä istutuksilleen.

Fillarilla matka menee kätevästi ja kiersin vielä Päivin talolle, mutta portti oli lukossa. Myöhemmin soittelussa paljastui että nainen oli vaan laiskuuttaan jättänyt lukon siihen, oli kyllä kotona. Pysähdyin vielä Risu-Ahmedin verstaalla yllyttämässä häntä uuteen tuolikokeiluun. Jospa ehtisin nähdä sen ensi version ennen lähtöä.