Muuttajan profiili

Kuka lähtee ulkomaille asumaan talveksi?
Jos jätetään sivuun syyt miksi, on kuitenkin hyvä miettiä mihin on syytä varautua. Egypti talvimatkan kohteena tarjoaa useita etuja ja myös vaihtoehtoja. Minun valintani oli Luxor. Olen nähnyt Alexandrian ja rannikon lomakohteet sekä Kairon. Siwassa en ole käynyt ja tuttuni on sinne sijoittunut. Hän tietää tosi paljon olosuhteista täällä. Voi kunpa Veli viitsisi kirjoittaa jotakin perusteluksi!

Muutossa etelään on usein syynä tarve lämmöstä, kuten aikanaan tuttuni, joka muutti Portugaliin vaimonsa sairauden helpottamiseksi. Minun syyni on nukkumisen vaikeus pimeän talven aikana. Valoisissa oloissa nukun hyvin. Eikä lämpö muutoinkaan ole pahasta vanhoille luille. Muutto halvemman elintason maahan on myös eräs elementti asiaan, kun on joutunut elämänsä kuvioissa tilanteeseen, että eläke on surkea eikä riitä läheskään säälliseen elämiseen Suomessa.

Useat ovat valinneet paikaksi Thaimaan ja se olisi minullekin hyvä mahdollisuus. Pohdinnassa se on edelleen, mutta puntaroin toki koko ajan molempia ja Luxor johtaa usealla plussalla. Tärkeä elementti minun elämässäni on viimeiset kymmenkunta vuotta ollut golf. Täällä ja kotimaassa se on liian kallista, Thaimaassa mahdollisuuksien rajoissa.

Mitä muuttajalta edellytetään täällä pärjäämiseen. Useat vaatimukset sopivat kaikkiin muuttomahdollisiin maihin.
Pitää:
osata hiukan kommunikoida bädenglishillä
sietää epävarmuutta, olla valmis muutoksiin
olla valmis improvisoimaan asioissa ja tilanteissa
ymmärtää ero aikakäsityksissä ja mukautua niihin
olla avoin seikkailuille ja uusille jutuille
olla avoin keskusteluille ja jaksaa puhua teelasin ääressä
syödä tavallista ruokaa katupaikoissa (edullisesti)
Helpottaa, jos
ottaa mukaan läppärin ja siihen skypen (ja osaa käyttää)
on kiinnostunut ympäristöstään ja sen mahdollisuuksista
hyväksyy uudet maut ja ruuat, huonommat viinat

Jos sitten alkaa pitää blogia, pitää sietää myös kiukkuisia kommentoijia.