Tulihan oppia matkustamisesta ja kentien terminaaleista

Kyllä Euroopan kentillä info pelaa ja osataan Saksassakin englantia. Taxi vaan ei puhunut, sillä oli turkkilainen joka oli muuttanut Saksaan 10 vuotiaana. Sain taas kielikylvyn, mutta yllätyin itsekin miten paljon pystyin juttelemaan, sillä saksan puhumisestani on vierähtänyt pirusti vuosia.

Taxikyyti oli yli 30 km suuntaansa ja maksoi 76€, hotelli 55€ ja kyyti taas takaisin saman, eli ylimääräinen yöpyminen maksoi lähes saman kuin lentoliput koko matkalle!

Olen ruvennut inhomaan lentokenttiä, ne ovat aina epäinhimillisiä kaikin tavoin. Mynchenin kentän ympärillä on usean kilsan matkalla vain Lufthansan toimintaa ja rakennuksia. Kenttäkin, terminaali tosi iso ja lähtöauloja yli kilsan pituisella käytävällä luokkaa 50-60 kpl.  On yllättävää miten sujuvasti nykyisin lennot järjestyvät. 2X olen ollut tilanteessa nyt ilman paperilippua, vain joitakin numeroita tiedossani. Tietokoneelta buukkaus löytyi ja kaikki järjestyi, paitsi eka yritys Cairossa. On tämä nettimaailma sujuvoittanut lentämistä paljon. Mutta kun olet vieraassa paikassa, kannattaa lippu tulostaa ja lukea tarkkaan!!!

Suomessa oli kaunis pakkassää, -15 astetta. Onneksi A oli ottanut toppatakin ja karvahatun mukaan, kun tuli vastaan. Taas on Seutulassakin myllätty paikkoja, sekin menee aina vaan hullummaksi koko kenttä. Ilman kännyä emme olisi tavanneet koko päivänä, on siellä niin monta parkkihallia, sisään- ja uloskäyntiä.

Kamala paikka.

Nyt taidan panna blogin kiinni joksikin aikaa, ellei Egyptistä kuulu mullistavia uutisia. Taloprojektistani tulee ihan eri tarinat ja muille sivuille.

Kiitos lukijoille, terve!