luxor 40.2009 sekalaisia kikkoja

Paranteluja asunnossa.

Yleensä matkan alussa on hankalaa löytää haluttuja tavaroita, sillä rautakauppoja ei ole eikä niitä ainakaan löydä. Lyhyellä lomalla ei ehdi hankkia pikku kamoja joita kuitenkin tarvitsisi. Siksi mun lomapussiin on jo vuosia kuulunut kaikenlaista pientä ja tarpeellista. Nyt unohtui vain roudarinteippi, mutta toistaiseksi olen pärjännyt hyvin.

Cociskorkit avuksi

OH:n sohvan pehmustus on antanut periksi eikä asento muutoinkaan ole mieleiseni vaan liian pysty.

Korjasin asiaa panemalla sentin korkeat muoviset Cociskorkit etujalkojen alle. Auttoi. Sohvat on aika paskaset, mutta niitä ei voi pestä eikä pesettääkään kai. Vois vuokrata lisää lakanoita ja peittää.

Purkkakikka

Nuo ainoat normaalituolit ruokatilassa on raskaat, päällystetyt. Kun siirtää tuolia, ääni laattalattiaa vasten on karmea. Pyysin jo vaimoa tuomaan mukanaan huopatossukoita alle. Tietysti asian korjaaminen kuuluisi talon omistajalle, mutta hän ei mokomia pohtine, enkä viitsi kaikesta valittaa. Es kerralla mulla on huovat mukana. Mutta kun tämä puute rasittaa kaikkia, sillä karmea tuolisiirto-ääni kaikuu läpi talon. Nyt kokeilen miten purkka tuolin jalan alla toimsi. Sen pitää ensin antaa kovettua. Sitä aikaa testailen nyt.

Teräviin pöydänkulmiin purkkaa

OH:n matala lasipöytä on juuri polven korkeudella. Yksi kulma on vammautunut lasista ja terävä. Olen muutaman kerran kolhinut jalkani kulmiin. Sitten keksin purkkakikan. Lasi piti ensin putsata rasvasta käsidesillä, jotta purkka tarttuu paremmin. Mutta se ei saanut olla tuore, vaan muutaman tunnin vanha. Sitten keksin laiskuuttani, että purkka toimii myös lasin putsauskeinona. Purkkaa käytän paljon, koska pikku syömisiä, pähkinöitä ja juomia tulee pantua suuhun koko ajan, eikä hammasharjaa viitsi aina käyttää.

Ovi äänettömäksi

Purkka toimii hyvin myös estäen kolahduksen ovea kiinni vetäessä. Nämä valmistelut ovat tarpeen kun rouvat saapuvat 3 viikon päästä. Vähennän häiriötekijöitä asumisessa, kun tiedän että pissakeikkaa öisin tulee kaikille.

Pyyhekoukut mukana kotoa

Yksi imukuppikiinnitteinen löysi jo paikkansa ovessa. Joku ajattelematon, pitkä rakennusmies on sijoittanut makuuhuoneiden oviin kyllä koukut, mutta älyttömsti oven yläreunaan. Pikku vaimoni ei niihin ulotu, minäkin vain varpistaen. Yhden liimattavan koukun kiinnitin jääkaapin kylkeen käsipyyhkeelle.

LED lamput

Ostin varta vasten reissuun led-lukuvalon. Se oli loistohankinta, sillä nyt voin polttaa sitä koko päivänkin ikkunattomassa makkarissani tarvitsematta surra sähkön tuhlausta. Kuluttaa kai pari vattia. Naapuri tuhlaa sähköä päivisin polttamalla 40 w lamppua rapussa kaiken aikaa. Nipistimellä varustetun lukuvalon (kodin ykkösen tarjous 5 e) sain ekassa kämpässä sopivalle kohtaa käyttämällä muovista vaatepuuta apuna. Sen kiinnitin sängynpäädyn koristeleikkaukseen helposti. Tässä toisessa, muurahaisvapaassa kämpässä oli ihan erilaiset kalusteet. Siksi jouduin miettimään uuden ratkaisun. Nipistin vain kiinni lukulampun varjostimen tukilankaan. Siinä se pyörii kätevästi kirjan suuntaan tai seinään yöasentoon. Onneksi siis varjostin pyörii vapaasti. Valaisimessa on taipuva 40 cm kaulaosa, joka auttaa kovasti.

Pissavalot tarvitaan

Ja niitä olen tilannut seuraavan ryhmän mukana. Kannattaa näihin pimeäöisiin maihin ottaa mukaan rasiaan tökättävä pikku ledi tai pari yövaloksi. Kevyt, halpa, kestävä.

Pyykkinarut puuttuvat usein

Useissa kohteissa, yleensä myös tasokkaissa hotelleissa, ei ole mitään paikkaa mihin märät simmarit voi ripustaa kuivumaan. Ei kylppärissä muuta kuin suihkuverhon tanko ja siihen taas ei hyvin mahdu pikkupyykki, jota vähänkin pidemmällä matkalla on pakko pestä. Nämä hienot hotellit tekevät itselleen karhunpalveluksen, kun eivät keksi ratkaisua. Luulen että arkkitehti-suunnittelijat haluavat estää "liputuksen", mutta eihän se näin onnistu. Nyt ne simmarit, sukat ja kalsarit roikkuu parvekkeen kaiteella, mitä kai haluttaisiin välttää. Kaikkea ei viitsi pesettääkään.

No itsestään selvä ratkaisu on tuoda mukana pätkä narua ja pari ruuvia+työkalu. Sen verran on usein puuta rakenteissa että ruuvit saa kiinni. Kaiteet ja seinät kun on lähes aina kiveä. Varmistuksena vielä 2 m päällystettyä ohutta kukkalankaa, niin juttu yleensä hoituu. Yritän tehdä viritykset niin, ettei pyykki näy muille.

Hotelleissa, missä on metalliset ikkunanpokat, voi sen imukuppi-vaatekoukun imuttaa lasiin. Mutta silloin niitä tarvittaan 2 kpl.

Energiansäästölamppuja mukana

Usein hotelleissa on surkeat yöpöytälamput, joiden valossa ei näe lukea. Olen jo vuosia pitänyt mukana tehokkaampia lamppuja. Nyt otin kirkkaat e-lamput mukaan. Niiden hitaus ei haittaa.

Eikä niitä tarvitse koko ajan sammutella säästösyistä.