Raiskauksia, murhia ja oikeusmurhia

 

Intian raiskaukset ovat herättäneet huomiota ulkomailla ja raivoisia mielenosoituksia Intiassa. Ministerit ovat möläytelleet ja niillä osoittaneet miesten kaameita suhtautumisia asiaan. Yksikin hyväkäs sanoi, että ”pojat on poikia!” Silti näistä joukkoraiskauksista on jo tuomittu kuolemaan joitakin. Sekin on todella kova rangaistus, jota sopisi inhimillistää. Linnaa kumminkin pitää tuomita ja reilusti. Mutta aika kurjalla tasolla on aina ollut naisten syrjintä tuollakin suunnalla, josta tyyppiesimerkki on ollut miniöiden murhat suvun toimesta.

 

Olin kauan sitten matkalla Sri Lankassa, joka silloin vielä oli Ceylon. Näimme tien varressa hääseurueen ja koreasti puetun morsiamen joka kuitenkin näytti kauhistuneelta ja itki. Näytti ihan siltä että hän suri kohtaloaan kyynelsilmin ja kuin anoi meiltä apua. Puistatti silloin ja se nousee aina mieleen kun kuulee näitä raakuuksia, lasten aviojuttuja, pakkonaittamisia, raiskauksia, murhia.

 

* * *

Egyptissä niitä varmaan sattuu, mutta ne piilotetaan ja uhria syyllistetään, niin kuin kaikkialla, missä naisia alistetaan. Sen sijaan ”poliittisia raiskauksia” sattuu ja ne ovat julkisia. Nyt kun maa sai taas vaaleilla valitun diktaattorin, ollaan palattu parituhatta vuotta taaksepäin ajassa. Väkisin tulee mieleen roomalaisten keksintö, jossa sielläkin senaatti kriisitilanteessa valitsi valtaan diktaattorin ja miehelle annettiin rajaton valta. Aina oli kyse sotatilanteesta ja valta annettiin määräajaksi. Mitenkäs sen sitten pois otat? Vain yksi ukko palasi aurankahvaan kauden jälkeen ja ansaitsi kaikkien kunnioituksen. KVN.

 

Kun Al Sisi on käytännössä ollut diktaattori jo siitä asti kun hän syrjäytti Mursin, ei mikään varsinaisesti ole muuttunut. Paitsi se, että hän on julistanut MB-veljeskunnan laittomaksi ja näytösoikeudenkäynneissä tuomituttanut porukkaa teloitettavaksi. Näin on toimittu nyt jo useamman kerran ja kaikkiaan lähes tuhat on saanut kuolemantuomion, useimmat poissaolevina. Kerralla on tuomittu satoja, sen enempiä tutkimatta. Nämä rosmot ovat nyt henkipattoja, joita kuitenkin MB:n porukat tukevat, auttavat ja piilottelevat.

 

Mitä tuumii nuori mies, jolla on kova usko ja kuolemantuomio niskassaan, kun hänet viedään salaiseen koulutusleiriin erämaahan, annetaan kalashnikov käteen ja opetetaan ampumaan. Vaihtoehdot ovat jihad tai teloitus ja uskonsota on helppo valinta. Saahan siitä aina suoraan paikan paratiisiin ja ne luvatut 77 neitsyttä. Kyllä tiesi mr Muhammed aikanaan mitä nuori mies kaipaa! Samaa mitä nuo intianpojat.

 

Ei tiedä hyvää Egyptin tulevaisuudelle, että maa on taas kerran täysin kahtia jakautunut. 96% kansasta äänesti Sisiä, mutta vain 47% kävi äänestämässä. Siis jokseenkin tasan ovat puntit. Sisillä on armeija takanaan, mutta kohta on mursilaisillakin armeija ja sota voi alkaa. Ennenvanhaan oli ala- ja yläegypti, jotka tappelivat vallasta. Nyt on ylä- ja alaluokka, sillä armeijalla on kaikki raha ja valta kun mb-porukka on köyhää, kouluttamatonta uskonkiihko-jengiä. Aseita on alueella liikaakin ja kouluttajia saadaan tappamiseen erikoistuneista jihadisteista, jotka palaavat Irakin ja Syyrian verisistä sodista.