Teimme pitkän kävelyn tarkoituksena katsella äänestyspaikkojen menoa. Kävelimme päärantakadun vartta Niilin rantaa, jossa on molemmin puolin kivimuuria kilsan verran. Tarkastelin aitaan shabloona-tekniikalla maalattuja kuvia, jotka oli tehty hyvin taitavasti ja osaavasti. Mallineen läpi oli ruiskutettu spraymaalilla tunnistettavia kasvokuvia, vaalitunnuksia ja iskulauseita. Kuvat oli tehty hvyin viitteellisinä, 2-väri grafiikkana, mutta tekijät ovat osaavia, sillä naamat tunnisti hyvin. Täytyy kokeilla josko kännykkäkuva toisi hienoudet esiin. Myöhemmin, sillä kuvat säilyvät. Tosin vanhempi kerostuma oli jo kertaalleen peittomaalattu. Ehtisköhän huomenna?

Kuvissa oli rankkaa pilakuvamaisuutta taitavasti tehtynä. Meillä ei taitaisi moista osaamista löytyäkään. Selvästi tunnistettava kenttämarsalkka Tantawin naama, yllä teksti Warning, alla "Mosher (pilkkanimi?) wake up, your time is upp". Toisessa isossa kuvassa oli paljon tekstiä engalnniksi ja arabiaksi: 17 November 1997, 58 uhria Hapsetshutin temppelillä. Terrorista are not Christians, terrorists are not muslims, terrorists are not Jews, TERRORISTS ARE TERRORISTS.

Toinen kuva jossa kenu Tantawi, naama liikennemerkissä joka on "pysäköinti kielletty". Tarkistin ohi kulkevalta siistiltä pukumieheltä, jonka sormi oli musteessa, eli oli tulossa äänestämästä, mitä kuva tarkoitti. Hän selitti, että kuva tunnustaa, että sotilasjunttaa tarvitaan lyhyen ylimenoajan, 6 kk mutta sitten kun uusi pressa on valittu, heidän pitää luopua vallasta. Hieno kuvitus ja idea. Yhdessä kuvassa Mubasta oli tehty täysi roisto, hyvää grafiikkaa! Jossakin toisessa oli kalterien takana nuori mies ja sivuilla vartijoina 2 kenraalia, ilmiselvästi vaati vapaaksi tunnettua aktivistia Alaa Fattahia. Myös oli naamakuva, joka vaati selityksensä ja se oli, että esitti yhtä niistä sotilaista jotka kuolivat Israelin pommeihin Gazan rajalla kesällä.

Aidassa oli paljon muitakin kuvia ja symboleja, mm Puolikuu ja risti yhdessä. Tulkitsin sen tarkoittavan tarvetta uskontojen yhteisymmärrykseen. El Baradein naama oli siellä mutta myös Che Guevara. Vielä oli huonommin tehtyjä liitukirjoituksia, eslam ym sekavaa. Ja kaikkialla tavallisia vaalijulisteita, ei kuitenkaan näiden hienojen kuvien päällä.