Eilen näytettiin kuvaa Kolkuttasta (kouluaikoina puhuttiin Kalkutasta) jossa kaamean savupilven keskeltä palomiehet yrittivät pelastaa ikkunoiden kautta potilaita. Palomiehen mukaan sairaalan osastojen väliset ovet olivat lukossa ja he niitä mursivat päästäkseen eteenpäin pelastustöissä.

Noin 70 on jo kuollut mutta määrä lisääntyy kun on paljon savumyrkttyneitä. Kun on ennestään sairas, ei varmaan kestä paloa, savua, pelastustyön hälinää yms.

Poliisi on ottanut huostaansa 9 sairaalan pomoportaasta ja sairaalan "lisenssi" on peruttu. Joutuvat ja joutavat oikeuteen mokomat hölmöläiset. Samaa sarjaa on tapahtunut meilläkin joskus takavuosina, kun esim karkailevien vanhusten osastoja oli lukossa ja raukat jäivät liekkeihin. Nyt sen pitäisi olla mahdotonta, ainakin laitonta meillä.

Venäjällä on aika usein kuultu juttuja vastaavista tulipaloista, sairaaloissa, vanhainkodeissa, lastenkodeissa. Aivan sairaita toimintamalleja nämä ovien lukitsemiset.

Samaa luokkaa ovat olleet totaalisen tyhmät tapahtumat, kun nuoria on kuollut kymmenittäin discopaloissa, kun varauloskäytävät ovat olleet laittomasti lukossa. Sellainen sattui Rhodoksella kun olin siellä lomalla joskus -70 luvulla. Aika tuore oli tapaus muistaakseni Köbiksessä tai Göteborgissa vielä 2000-luvulla.