Paloja 3

Luin Hesarista, että ajokorttiin lopulta tulee pistejärjestelmä. (Kirjoitin aiheesta ministeriöön pari vuotta sitten) Pienetkin töppäilyt huomioidaan ja kun hölmöilyä kertyy tarpeeksi, menee kortti hyllylle. Vielä en ole selvittänyt, mitä sitten seuraa? Järkevää olisi, että osaamaton pannaan maksulliseen koulutukseen. Se olisi sakko tyhmyyksille. Vasta uuden ajotutkinnon jälkeen saisi kortin takaisin. Tätä olen kaivannut vuosia. Maanteillä liikkuu niin paljon törppöjä, jotka viis välittävät suuntavilkusta, eivät osaa käyttää kaukovaloja oikein, perässäroikkujia, kuraa silmille roiskivia typeriä ohittajia.

Kiinnostava uutinen täin ja ihmisen yhteiselosta. Vaatetäi kehittyi 170 000 vuotta sitten kun ihminen keksi tehdä vaatteita villasta ja lähti Afrikasta käppäilemään pohjoista kohti.

http://www.tekniikkatalous.fi/tk/tiede/article557770.ece?s=u&wtm=tt-12012011

Laiskan päivän ohjelmaa: Hidas herääminen, aamukahvia ja pari smörgaria, jugurttia hedelmäsalaatin kera. Kun on kylmä päivä, lojuin peiton alla sohvalla lukien. Sitten nousin katselemaan netistä uutisia, meilejä. Tässä tätä kirjoittaessa valmistaudun henkisesti paistamaan pari munaa makkaranpalojen, kesäkurpitsan ja tomaatin seuraksi. Valkkaria on lasissa ja jälkkäriksi joko hedelmäsalaattia tai puolalaista 3x1 valmiskahvia keksien kera. Vaikea valinta, kippis.

Sen verran on s-postiliikennettä, että sain osallistua vaalikuvan valintaan. Onnea, Anu!

Muurarin luotinaru. Nuoremmille lukijoille (joita toivottavasti jokunen on noin 50 joukossa) pitää selostaa, että ennenvanhaan rakennuksilla käytettiin kai egyptiläisten keksimää luotinarua tarkistamaan jonkin rakennusosan pystysuoruus. Siinä narun päähän sidottiin luodiksi kutsuttu kuparimötikkä, joka oli luodin muotoinen, alapäästään lähes terävä kartio. Mutta tällä paikallisella muurarilla se "luoti" oli läpimitaltaan noin 4 cm lieriö. Tee siinä sitten tarkkaa muurausta ! No, kaikki voidaan oikaista rappauksella, joita vauraampiin taloihin tehdään. Köyhempien taloja ei rapata.

Katselin vastapäätä olevan talon seinää, jota ei ole rapattu, vaan tiilet ovat paljaana. 4 kerr korkuisen seinän ylimmässä kerroksessa on myytävänä huoneisto, jonka seiniin lienee yritetty kiinnittää joskus jotakin pulteilla. Miten muuten voisi selittää, että säännöllisin välein, juuri hyllykorkeudella oli tiili työntynyt ulos, puolet mitastaan. Vähän kun vielä työntää sisältä, putoaa tiili alas. Toivottavasti ei satu kukaan olemaan alla pikku puistossa silloin. Siitä minäkin olen mennyt pari kertaa ! Kun tämä työturvallisuus on näin heikko, yritän aina kiertää rakennustelineet riittävän kaukaa, sillä sieltä voi aina pudota ihan mitä vain jalankulkijan päälle.

Rakennustelineet ovat ihan oma lukunsa. Saisi taas työturvallisuusvastaava hepulin kun katsoisi näitä virityksiä. Mutta toisaalta, tällä tekniikalla on nämä kaupungit rakennettu, muutama tuhat vuotta. Puiset parrut, ehkä Suomesta tuodut 4x4 tuumaiset, on sidottu hamppunarulla kiinni vaakapuihin ja telineet yltävät 4-5 kerr talon räystäälle. Täällä tosin ei räystäitä ole eikä tarvita, kun ei ole sateitakaan. Tänään on pilvistä, mutta sadetta ei saada.