Tulin maahan Kairon kautta 15.11 ja oli tarve jatkaa viisumia 6 kk jaksolla. Se onkin nykyään maximi. Annoin luukulla 70LE enkä tietenkään saanut kuittia, ei rahasta eikä passista. Antoi täti aikaa virastolle 2,5 tuntia ja käski tulenmaan 14.30. Aikaisemmin tapaamani pyöräilevät valokuvaajat ihmettelivät samaa, jolloin lohdutin että viisumin jatkajia on kai niin vähän ettei kuitteja siksi tarvita. Asikkaastahan on todiste ja toisaalta virastolla velvoite hoitaa hommansa. Eipä tarvita turhaa byrokratiaa?

Valmisteluun kuului yksi valokuva, joka oli ennestään. Niitä kun tulee aina kerrallaan 4, passiin tarvitaan 2. Valokopiot passin alkulehdestä ja voimassa olevasta viisumista pyysin ottamaan Steigenberger-hotellin aulassa respalta. Tarjosin rahaa kopioista, mutta respan poika sanoi että kuuluu palveluun. En tosin ole edes hotellin asiakas. Vaikuttaakohan asiaan se, että olen käynyt kai 3 X nostamassa rahaa aulan automaatista ja kerran kupilla.

Kun sitten istuin pari minuuttia ennen määräaikaa, vaelteli nainen huoneessaan ja siinä käytävällä kovin virattoman oloisena. Istui välillä työpöytänsä ääressa mutta näennäisesti mitään tekemättä. Päätettä ei pöydällä näy. Aulassa istui pariskunta ennen mua. Salin seinällä on isot kilvet "tupakointi kielletty", mutta heppu veti röökiä koko ajan. Lopulta sitten eukko tuli luukulle 3 passia kädessään. Heppu ryntäsi siihen, mutta virkanainen näytti vain minulle, että hae pasisi. En sitten tiedä kyykyttikö hän röökiukkoa vain olinko itse maksanut niin reilusti että siitä jäi hänellekin. Hän nimittäin sanoi aika epäselvästi viisumin hinnan ja kuulin "kuusikymmentä-jotakin". Annoin sitten 70, mutta takaisin en saanut. Visaleimassa on kyllä hinta mutta en saa siitä selvää. Täytyy kysyä osaajilta, noin vain itselle tiedoksi.

VISA noissa meikäläisissä pankkikorteissa saattaa harhauttaa, kun sana kansainvälisesti tarkoittaa juuri viisumia. Carolaan törmäsin kadunkulmassa juuri ennen sisälle menoa, mutta olin siis kiireessä ja vain hiukkailtiin. Sitten poikkesin Heinin luo kahville ja siellä istui myös C sopalla. Hänellä on keliakia, joka on hankala riesa ulkomaanmatkoilla. Tautia ei yleensä edes tunneta muualla. Keksin siinä, että Carrefourilta Hurghadasta voisi saada ja Hein tiesi Kaasin käyvän kaupungissa lähiaikoina. Näin hän sai Heinin kautta tilauksen erikoisleivistä, jos niitä yleensäkään sattuu sieltä saamaan. Verkostot toimivat kun vain avaa suutansa oikeissa paikoissa.