Sattui kivasti kun olin lähdössä Luxorin puolelle, että Abdyn englantilaispomo oli menossa kentälle ja Lontooseen. Aikaisemmin jo kuulin Abdylta että hänen argeologian tutkijaryhmänsä tekee tätä hanketta vain kesäisin, ja muita hankkeita talvikaudella, koska heillä on kysyntää. Tämä englantilaisrouva kertoi palaavansa taas huhtikuussa (valitettavasti, sanoi) ja totesin että silloin minä lähden. Hankkeen kotisivut ovat http://www.southasasif.com/About-the-Project.html

ja kesän kaivausten tuloksia esiteltiin isossa konferenssissa. Sen junaili meidän ystävämme Abdy ja oli siksi kiireinen viime viikolla.

http://luxor-news.blogspot.com/2010/07/mummification-museum-lecture-south.html

Sain kyydin mutta se tiesi pitkää retkeä kentän kautta. Vältyin kuitenkin monelta harmilta, sillä menimme projektin autolla sitten mun asioille. Ensin moikkaamaan tri Aymania Fharmasiaan entisen kämpän lähelle. Täydensin lääkevarastoa ja muistelimme menneitä. Sitten rahaa nostamaan, hiukan ruokaa mukaan ja länsirannalle taas. Käväistiin puusepän verstaalla kun se sattui reitin varrelle mutta ukko ei ollut paikalla, vain apumiehet askaroivat. Mukaan lähti nyt kaasupullo alan putiikista tarvikkeineen, ja yksi lamppu, joka oli mulle uusi idea. Tavalliseen lampunkantaan kierrettävä LED-lamppu, jossa 19 pikkulediä sekä akku ja ideana se, että kun täällä on usein lyhyitä sähkökatkoja, se lamppu ryhtyy purkamaan akkua ja palaa kirkkaasti tuntikaupalla varmaan. Meillä ei sellaiselle ole markkinoita kun verkko yleensä pysyy pystyssä, paitsi pahoilla myrskysäillä.