Asuimme taas vanhassa kaupungissa Down Town, Pension Romassa. Hauska yksityiskohta on etta Mubarakille nimetty Metroasema oli vaihdettu ja nimi on nyt El Shubadaa, vaikka kartoissa onkin vanha nimi. Tama tuli esiin kun tutkin reittia menna metrolla MAADIN kaupunginosaan ranskalaisten rakentamaan isoon tavarataloon CARREFOURIIN. Matka sinne oli pieni seikkailu ja sinansa jo kokemus. Metro oli ihan tungokseen asti taynna, muta yhdessa valissa paasin istumaan, kun paikkaa tarjottiin mulle vanhukselle!

Heti tuli mieleen verrata metroa Moskovan vastaavaan, silla tekniikka oli kovin tuttua, vaunut tosin ranskalaisten vehkeita. Lippuautomaatitkin reistailivat useilla asemilla ja niilla oli vartijat kontrolloimassa lippuja. Tiketti maksaa 1LE ja se pikku lipuke tungetaan portin automaattiin, mutta se pitaa ottaa myos mukaan poispaasya varten. Sita en hoksannut ja ystavallinen tati neuvoi turistia. Moskovan metroon selva ero oli siina etta taalla oli kova pulina. Ymmartaakseni toisilleen tuntemattomat ryhtyivat kovaaaniseen jutteluun ja sehan aina kuulostaa vaittelylta. Pulina oli todella kovaa kun Moskovassa vaki oli ihan hiljaa. Meidan metrossa melua pitavat vain nuoret ja tumma vaki.

Kuva ei varsinaisesti liity tekstiin, onpahan vain tyypillinen näkymä Kairon vanhemman osan kadulta 

Maadin asemalla oli taas taxien kartelli ja pyydettiin hintaa asemalta tavarataloon 20LE. Onneksi paikalle sattui valkoinen mittaritaksi, jonne voi hypata tarvitsematta kinata hinnasta. Carrefour oli iso ja siksi kamala. Tavara oli paaosin kiinalaista, ruokapuoli tutumpaa ja EU:sta tai taaltapain. Ostin jotakin pienta syotavaa ja menin kummalliseen halpaan. Ostin suklaata levyn ja se tuntuikin aika kevyelta, mutta ajattelin etta se oli taas ranskalaisten kikka saada levy nayttamaan isolta vaikka olikin kevyt. Mutta yllatys oli hotellilla, etta siita levysta oli otettu muutama rivi ja mina maksoin taydesta. Aika erikoinen juttu isossa luotettavassa tavartalossa. Nain maalaisia jymaytetaan suuressa maailmassa.

Paluu oli taas sama kuvio taxijonossa ja metrossa. Jotenkin sita olin aika puhki kun paasin huoneeseen. Paljon vaikutelmia, uusia juttuja ja tungosta.