to 13.1.2011 hiekamyrsky uhkaa

Lettukestit Heinillä pikkutytöille oli mielessä. Kadulla katselin kun europpapalainen nainen iso kamera kaulassa viritteli jotakin. Hänellä oli kamerajalustalla läpinäkyvä levy, ehkä A4 kokoa vaakaan ja siihen hän asetteli jotakin. Menin kyselemään ja hän kertoi kuvaavansa maisemia puoliheijastavan levyn läpi ja silloin kuvaan tulee edessä oleva näkymä ja keskelle kuvaajan takana olevaa. Hänellä on työryhmä saksassa ja www.so-66.de sivuilla olisi jotain töitä nähtävillä. Gisela Schäpes kertoi asuvansa ystävänsä luona muutaman viikon ja taas ystävä asuu jossakin lähistöllä koko talven. Saas nähdä tuleeko näitä Luxor-kuvia sinne nettisivuille.

Mennessä katselin, että autokauppa sujuu vilkkaasti, sillä nyt oli kadunvarteen parkkeerattuna 3 pickuppia, 3 pientä lava-kuormuria, 1 henkilövaunu. Jännä nähdä kuinka kauan ovat siinä. Edelliset häipyivät noin viikossa.

Kadun varressa oli yhden peltioven takana näyteikkkunassa vanha kyltti, joka kertoi että siinä oli joskus ollut "posters-decorations"verstas, siis minulle entisen uran collega. Ei kai sitten ollut menestystä ja lopetti tai sitten oli että pääsi muuttamaan isompaan. Olisipa kiva tietää, mutta on liian työläs selvittää.

Tapasin siis Aatun, Aishan ja tytöt ja tarjosin heille letut ja mehut, aikuisille hyvät kahvit. Heinin kahvi on todella hyvää, kun kone muruttaa sen tuoreista pavuista. Aisha ihastui niin että halusi toisenkin kupillisen. Saattaa käydä toistekin kahvilla? Juteltiin kaikenlaista, mm heidän alustavista suunnitelmista muuttaa Suomeen, kun työttömyys on niin sitkeä riesa täällä. Aisha arvelee itse saavansa työtä, kun on valmis tekemään mitä vaan, ja Aatulle sopisi maahanmuuttajien kotoutuskurssi, kun hän sentään nytkin ymmärtää puhuttua suomea jonkin verran. Joku heidän tuttunsa on sen käynyt ja sillä olevalle maksetaan 600€/kk tukeakin, joka autaisi alkuvaiheessa. Tyttöjen tulevaisuuden kannalta muutto olisi hyvä, sillä näin heille kehittyisi kaksoiskansalaisen identiteetti, kaksi kotikieltä ja englanti lisäksi toisi hyviä mahdollisuuksia elämälle.

Kuppilassa kuulin, että nyt on uhkana 3 vrk hiekkamyrsky. Alustavasti oli sovittu golfkerros huomenna. Kävin kertomassa tilanteesta pelikavereille ja päätimme katsastaa tilanteen aamulla ja ratkaista sitten, kannattaako kentälle lähteä. Hiekkaa suussa ja kovalla tuulella ei ole kiva pelata eikä näekään kunnolla.

Kävin vielä pankin seinää testaamassa, huonoin tuloksin. Taitaa olla taas linjat poikki.

Viimeistään aamulla pitää kerätä pyykki pois narulta, ettei sotkeennu hiekkaan.