Ajatuksen puronhaaroja

 

Kun ei ole kirjailijan kykyjä, täytyy vain kirjata mitä näkee ja kokee. Nämä jutut on usein kylillä kulkiessa koettua ja heti lapulle kirjattua. Siitä tulee sitten jonkinlainen kokemusten jatkumo, jolloin tarina ei ole yhteneväinen vaan aiheet hyppii kovasti. En siis ole mikään ”Ajatusten Tonava”, niinkuin entinen diktaattori Causescu.

 

Lautalla oli taas tuttu nainen kerjäämässä, melko nuori ja tukeva kaksoisleukoineen. Ei siis ole nähnyt nälkää vaan syönyt liikaa sokeria ja vehnäjauhoja? Ennen hänellä oli muksu käsivarrella säälipisteitä keräämässä, mutta nyt oli yksin. Näin saman naisen sitten puutarhakahvila Hämiksessä enkä antanut enää kolikkoa, kun jo lautalla annoin. Hän olikin nyt vaihtanut taktiikkaa, koska lautalla hän saattoi saada vain 2LE, jos oikein näin. Täällä turisteilta voi herua enemmän. Vaikka usein bissellä nähdyt tanskalaisnaiset eivät kyllä heltyneet. Taitavat asua Feirusissa, koska näin samat tyypit kävelyllä sieltäpäin. Samalla kulmalla törmäsin Feirusissa puutavara-putiikkia pitävään koptiin, joka itse ei tee mitään puutöitä, myy vaan. Häneltä olen kärttänyt selänraaputtimia, mutta ei syttynyt asiaan. Lähettää Veli A:lle terkkuja, kun tuntevat vanhastaan.

 

Lautalla taas huvitti kun yhdellä ukolla oli karvareuhka päässä ja monella huivit tiukasti kiedottuna, vaikka turistit kulkee shortseissa. Minä en ole ottanut yhtään kertaa silti aurinkoa enkä kulje lyhytpunttisissa länsirannalla. Lauttakuski tyri taas laituriinajon ja saattoi olla sama tukeva ukko joka edellisen kerran möhli. Tullessa oli nuori kuski joka antoi kai pikkuveljensä ajaa välillä, mutta hienosti pojat ajoi laituriin. Kai Hesassakin on huonoja ratikkakuskeja? Ainakin ollut ennen ajonseurantalaitteita.

 

Taas tapasin siistin, laihan ja valkotukkaisen äijän, joka tarjoaa kivasti ja tyrkyttämättä felukka-ajelua. Hän vielä lisäsi, että ”haluan tarjota sitä siksi että tarvitsen rahaa”. Olemme useamman kerran jutelleet ja hän haluaa parantaa kielitaitoaan kuulemma, mutta eihän minusta ole opettajaksi.

 

Otin parin päivän putken raittiina, mutta sattui huonot päivät, täysikuu ja sitä edeltävä ja se tiesi valvomista. Olen niin kuuhullu, että 2-3 pv ennen täysikuuta menee ihan nukkumatta, ellei ota puudutusta. Täytyy tähdätä paremmin nämä maksanhoitopäivät.

 

Ajoin mikrobussilla tv-kadun isoon ruokakauppaan, josta usein kävelen Manseiaa asemalle päin. Siinä Moskeijan vieressä on aina leivänmyyjiä ja paras tietämäni kiinteähintainen laukkukauppa, josta ostin viime talvena laukkuparin ja nyt menin katsomaan kätevämpää reppua. Tämän nykyisen ostin kotimaasta kovalla 65€ hinnalla, ja nyt sain paremman noin 24€. Myyjä muisti minut edellisvuodesta, niin on vähän turisteja liikkeellä. Tällä kadulla on aina pari kärrymyyjää, joilla on kaikkea kodin pikkutarviketta, työkaluja, sähkölaitteita, sytkäreitä, hakaneuloja, fikkareita, lukkoja. Kaikkea muuta ehkä voi ostaa, mutta kunnon sähköjuttuja, kuten jatkojohtoja pitää ostaa muualta. Kysy neuvoa!

 

Siinä katua ajoi taas paukkuvalla pyörällä tolkutonta vauhtia mp-poika, joka vauhti sitten kostautui ja kaveri kaatui ruuhkaan. Ei ilmeisesti satuttanut, vaikka mun puolesta olisi hyvin saanut taittaa luitaan opetukseksi.

Olen oppinut että ei kannata ostaa pussillista mandariineja koska ne ehtii homehtua. Nyt otan kaksi mandariinia käteen ja pistän myyjälle punnan. Eivät kehtaa purnata, kun kilohinta on 4LE.

 

Himassa näin erikoisen jutun: Muurahainen juomassa vettä kupin reunassa. Ensin luulin sitä kuolleeksi raadoksi, mutta siitä vaan lähti vilistämään, ennen kuin tuoni korjasi. Eihän muurahainen luonnossa vettä hamua? Saavat varmaan aamukasteesta tarvitsemansa kosteuden? Onko kukaan nähnyt muurahaisia lätäköstä juomassa?

 

* * *

Sähkömies Lamppu tuli sovitusti, mutta paljon myöhässä. Mutta poika selitti että hän oli luullut etten ollut paikalla koska rappu oli pimeänä. Hän oli soittanut Abdylle, joka ymmärsi että säästän sähköä. Pöllähti nuorimies sisään ja vakuutti että tulee huomenna puoli kaksi ja saan vetään kurkun poikki ellei tule. Esitteli kaapeleita ja materiaaleja joita oli jo hankkinut ja pyyteli kovin anteeksi. Selvisi että hän on alunperin tehnyt sähköt taloon ja siksi tiesi putkitukset. Arvaan että ne eivät ole kovin tavallinen juttu täällä.

 

Koko illan on keskusteltu nettiyhteyden hitaudesta. Aluksi lähetin textarin Abdylle jossa uhkasin purkaa kaupan, koska lupaukset ei pidä alkuunkaan. Tarkistin nopeuden ja se oli surkeaa luokkaa. Abdy soitti pari kertaa ja totesin että mua on huijattu tai ainakin yritetään. Lupasi lähettää Bahin tänne tai vaihtoehtoisesti ottaa mun koneen omaan linjaansa ja tarkistaa onko mun laitteessa vikaa. Hän tuntui vilpittömältä, mutta tiedä häntä. Uhkasin että menemme Ekin kanssa Telecomiin ja selvitämme tilanteen siellä, eikä hän estellyt. Totesin vaan että jos ”covernementin” linja ei ole riittävän tehokas, se ei ole minun ongelma vaan Bahin. Tässäkin taas näkyy se, että fiksuillakin ihmisillä ei ole selvää käsitystä kuka mistäkin asiasta on vastuussa tässä maassa. Kun jokin mättää, se on aina hallinnon syy, vaikka hallitus olisi antanut vastuun firmalle Telecom Egypt. ”Alamaisen” silmissä kai se kaikki ison tason infra on ”hallituksen” käsissä ja siksi näitä politiikan piiriin kuuluvia asioita ei ymmärretä. Ja se taas helpottaa isokenkäisten harjoittamaa rosvousta.

 

Katso kommentteja joita nimimerkki SW on antanut aikaisempiin juttuihin. En tiedä antavatko lisävaloa ongelmaan sinänsä, mutta kommentit ovat blogin suola. Antaa palaa – mutta mieluummin apuuva! Meitä ei yhtään auta että joku osaa hoitaa omat juttunsa halvemmalla, antakaa neuvoja!