Ihan nauratti, kun ohi ajoi pari poikaa moottoripyörällä. (mp) Takana istui kaveri pidellen päänsä päällä leipäritilää. Ritilä on kasattu palmunoksien ruoteista, jota täällä laajasti käytetään pihahuonekalujen ja kaikenlaisten koppien ja häkkien tekemiseen. Riiltän vakiokoko on noin 120 x 60 cm ja niitä on kaikkialla. Kun sille sitten ladotaan tuollaiset sata ohutta, pyöreää leivänviuhaketta, tulee painoakin varmaan toistakymmentä kiloa. Välillä poika laski toisen käden alas kai tukea ottaakseen vauhdissa. Mieleen tuli entinen hesalainen pullakuski Arolinnan Jyrki, joka leväytti ranskanleipälastin kadulle, kun oli huolimattomasti sulkenut takaluukun. Kasasi leivät takaisin lootaan ja vei kauppaan. Katselijoille selitti vievänsä leipomoon takaisin, mutta eipä vienyt. Sama olisi tyyli täälläkin. Usein leipiä käsitellään auton lavalla, katujen penkeillä, jopa lattioilla. Kyllä siinä hiekka maistuu varmasti, mutta kaikki ovat tottuneet.

Kaduilla on usein töyssyjä rakennettu autojen ja mp:n vauhtia hillitsemään. Joskus niitä töyssyjä on vähän yritetty poistaa. Betonisia on piikattu matalammiksi ja 40 cm leveitä teräslevyjä, jotka rivissä muodostavat lähes 10cm kaariestern, on välistä ruuvattu muutama pois siten, että auton pyörille jää tasasinen asvaltti. Jonkun on täytynyt nähdä aika vaiva purkuhommassa. Veikkaan että purkaja käyttää juuri sitä kadunpätkää jkokapäiväisesti. Jonkinlainen pullakuski siis siinäkin hunsvottina.

Nyt oli ensimmäinen lämmin päivä, tohtori sanoi että 28 astetta. Siksi piti riisua villapaita reppuun ja kulkea ihan t-paidassa. Tein operaation poliisipäällikön talon rappusilla, koska ne oli siivottu joten siihen ilkesi laskea repun. Vartioivat sotapoliisit kivääreineen olivat epäluuloisen näköisiä. Mitähän se turisti siinä repussaan kantaa, onko ehkä terroristi? Rauhoittuivat kun tungin tyhjään reppuun villapaidan, kiitin ja lähdin.

Vierestä alkaa pitkä kivinen, rapattu aita, joka on kadun ja taidekoulun pihan välissä. Sitä ovat saaneet käyttää taiteen harjoitteluun, sillä taas oli maalattu uudet kuvat. Taitavasti jälleen oli käytetty sabluunoita ja sprayta. Ovat tosi fiksuja näissä. Nyt oli aiheena aktivistien marttyyrit, sillä kuvissa oli mustissa vaatteissa nuoria miehiä mielenosoituksessa. Varusteina kiviä tms heitettävää, useilla kaasunaamarit. Yksi istui ja luki ilmeisesti koraania, mutta ämpäri päässä. Kaikilla oli selässä enkelisiivet, hohtoväreissä. Olivat siis kaikki kuolleet Tahririlla. Kasvoja ei näistä voinut edes tunnistaa, oli varmaan tarkoitettukin kaikkien tapettujen muistolle.

Kaupungilla näkyy ihan uusia vaalijulisteita ja ihmettelin tohtorille, mistä on kysymys. Hän selitti että nyt ollaan valitsemassa parlamentin toista kamaria. Nimi on jokin viisasten neuvosto tms. Alice? Kun sanoin että siis viisaita miehiä, hän nauroi ettei kai siellä kaikki viisaita ole.

Taas jouduin kohteeksi sille "olen hotellistasi, vaimo sairaalassa, lainaa rahaa" huijauskonseptille. Nyt kaveri harppoi jalkaisin ja sanoi olevansa hotellini siivooja. Häipyi nopeasti kun sanoin etten asu hotellissa. Ehti esitellä itsensä - "Atu". Varmaan taiteilijanimi?

Uusi tarjous rannassa, 1LE pääset felukalla yli joen. On kurjaksi mennyt elämä täällä. Kerjäläisiäkin on selvästi enemmän kuin viime talvena. Taas huvitti kaupan edessä teksti  "HASSLE FREE" ja toinen versio "NO HASSLE". Jos tämä kauppias ei huijaa niin hän vihjaa tällä että muut sen tekevät.

Ihan tuli lämmin reippaasti kävellen ja päätin ottaa oluen Heinin kuppilassa. Se jano varmaan vei pois mielestä asian, että piti nostaa rahaa vuokran maksuun. Nyt on pakko lähteä taas automaatille samaan suuntaan. Vuokran maksu sovittiin tälle päivälle.

Luxorissa on muutamia ilmiöitä, jotka ovat muutos aikaisempaan:
Lisää:  mp vauhti (ihan sairasta) ja torvensoitto, täyshunnutetut naiset, kerjäläiset, jonot bensa-asemilla ja dieselikannut mikrobussien katoilla, hevonpaska kaduilla
Vähemmän:  Poliiseja kaduilla, ruuhkaa kadulla eli liikennettä kaikkiaan, turisteja
Nuo negatiiviset ilmiöt lisättynä kaikenmuotoisella rikollisuudella johtuvat poliisien vähentymisestä ja kurin höltymisestä sen vuoksi. Toinen syy on turismin vähyys joka sekin heijastelee vallankumouksen kaikuja. Köyhyys lisää rikollisuutta ja huijauksen yrityksiä.