Jo kertaalleen voitetuksi luulemani flunssa iski uudelleen ja nyt se on keuhkoputken tulehdus. Oikein kääntäjällä tarkistin että käytän oikeaa termiä apteekissa eli broncitis se on. Dr ayman oli sulkenut pharmasiansa. Ihmettelen miksi, kun mun kalenterin mukaan on arki molemmille uskoonoille. Lienee jokin erikoispäivä tai sitten jokin sukujuhla, kun oli pojan limukioskikin kiinni.

Kävelin sitten Medinalle Feirus-apteekkiin, jota pyörittää koptiperhe. Se oli auki, mutta tohtori ei ollut paikalla. Yhteisvoimin sitten aputytön kanssa soitimme hänelle. Selvitin tilani ja hän sanoi että määrää tepsivät lääkkeet. Kinusin penisilliiniä, mutta hän ei sitä suostunut myymään. Siinä keskustelussa multa unohtui kokonaan sana antibiootti, mutta sellaista kuitenkin sain. Mixtuuraa, toistakin pilleriä ja vielä Strepsils-imeskelytabletteja.  Koko satsin hinta oli 103LE eli aika halpaa. Kotona olisin maksanut 5-8X hinnan.

Kansainvälinen lääkebisnes on ulottanut lonkeronsa syvälle arabimaihinkin. "Kaikki" lääkkeet on valmistettu kyllä täällä mutta ulkomaisten patenttien pohjalta. Niinhän se menee, kaikkialla.   Nyt tulee pakollinen laiskempi jakso, kun pitänee pysytellä fällyjen alla. Onneksi pelaa tuo e-kirjojen lainaus Helmet.fi. Yllättävän hidasta vaan on siirto.