Atlantis löytynyt?

Jostakin sain esiin uutisen, joka minua sävähdytti kovasti. Jokin valtamerta kartoittava japsiryhmä oli havainnut Atlantin pohjassa 1200 km päässä Rion rannikosta, muistaakseni 700m syvyydessä suuren, työstetyn kivilohkareen. Antoivat mitaksi 10x10m, joka on niin iso murikka, ettei sitä tänä päivänäkään helposti työstetä. Muoto on tutkijoiden mukaan vahva merkki siitä, että sen on ihminen veistellyt! Saa taas Atlantistarusto lisää puhtia, kiinnostavaa seurata.

Tekopesä pistiäiselle

Vihreän Langan sivuilta bongasin tärkeä luontojutun: Tehkää ihmiset pesiä pölyttäjähyönteisille! Malli on hyvin helppo tehdä ja siitä on olemassa jo kokemusta, siis sen toimivuudesta pistiäisten pesänä. Aikaisemmin olen lukenut että maassa pesivien pölyttäjien, en muista tarkasti minkä pistiäisen, pesinä toivivat myös reikätiilet. Ne on ymmärtääkseni aseteltava siten, että reikiin tulee pohja, jotta hyönteinen voi sitä käyttää eikä sade pääse sisään.

Tämä uusi versio tehdään käyttäen ohuita putkia, järviruokoa ja esim koiranputkia pesämatskuna. Niitä kerätään nippuun ja mallissa ne tungetaan litran maitopurkkiin siten, että päät tasataan ja ne muodostavat pörrääjiä houkuttavan reikäkimpun. Putkiloissa on luonnostaan väliseinä, joka katkoo sen sopivaksi pesinnälle. Hökötys ripustetaan reilun metrin korkeudelle ja paikkaan, johon toivotaan pölyttäjien löytävän. Uusi keino marjan ja hedelmän viljelijälle varmistaa satoa.

http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=115151&lan=fi Hommaa on tutkittu Kainuun ELY-keskuksessa.

Lätkää

Vaikka en ole penkkiurheilija, niin jostakin syystä vain tulee katseltua noi Suomen matsit, kun parempaakaan ohjelmaa ei ole tarjolla. Huvitin itseäni kovin ruosteisella saksantaidolla kääntäen kuulon varassa Mertarannan kertomia nimiä ja hauskoja löytyi. Joku hyökkääjä oli kuulemma Oberkotler eli YLÄKOTLETTI, toinen HERBURGER, josta nokkelat mainosmiehet ehkä tekevät Hesburgerille mainoksen. Luulen kuulleeni nimeksi Hunderthund joka mun sanastossa olisi SATAKOIRA, mutta jos se olikin –fund, tulisi siitä satasäätiö! Molarin nimi oli vahvapuu, joka sopii hyvin siihen hommaan.

Telkku tarjosi taas syytä ihmetellä maailman menoa, kun HK:n mainos tarjoaa karamelli- ja salmiakkipossua. Oliskohan taka-ajatus jotenkin että sen kanssa saa ottaa –kossua?

Auto kukkii

Olin tyytyväinen automaatti-Toyotaani, joka on toki vanha ja paljon ajettu, mutta hiukan hymyilytti, kun kaupasta tullessa totesin sen kukkivan ruostetta komeasti. Oli kai myyjä fixannut ruosteläikät piiloon textinpaikkaus- eli vesivärillä valkoiselle pinnalle? Onneksi katsastus ei välitä ovien tai helmojen kukkimisista, jos runko on tukeva. Menee siis osastolle ”toivotaan, toivotaan” seuraava katsastus. Havainto tuli mieleen kun tv mainosti 8-pykäläistä automaattia, joka tuntuu fiksulta ja varmaan saa säästöä aikaan. Väitti joku että nykyiset automaatit ovat pihempiä kuin entiset, jopa parempia kuin oma kevytkin kaasujalka.