Sekameteliä

Juttelin tohtorin kanssa, kun hain 6 kk lääkkeet. Hän vähätteli Kairon tapahtumia ja sanoi juuri jutelleensa liiketuttunsa kanssa sinne. Kairossa on ihan rauhallista muualla, paitsi tällä keskusaukiolla. Mutta sehän ei poista sitä tosiasiaa, että täysin aseettomia ja aluksi rauhallisia mielenosoittajia on kohdeltu sikamaisen törkeästi. Tohtori kyseli milloin vaimo tulee ja selitin että nämä kauhutapahtumat vaikuttavat tv:n kautta ja tapahtumat niputetaan yhteen, vaikka täällä onkin ihan siistiä ja turvallista.

Heinin kuppilan ovella oli kai sisään pyrkimässä tuuman mittainen torakka. Se potkaistiin kadulle, sillä hollantilaiset väittävät, että jos sen polkaisee hengiltä, siitä purskahtaa sadoittain pieniä torakoita, jotka sitten leviää kaikkialle. Minulle ihan uusi tarina, pitäisköhän kysyä luontoillasta?

Kuulin juorun tai huhun, että yksi niistä kuuluisan junaryöstön tekijöistä Britanniassa lomailee joka vuosi Luxorissa. Siitä porukasta tuli Brasiliasta takaisin ja antautui poliisille koko ryöstön päätekijä, joka kai vieläkin istuu. Mutta apurit ovat jo päässeet linnasta ja nauttivat työttömyyskorvausta tms jolla sitten voi lomailla etelässä.

Asuinkortteliin ja naapuriin on kiireellä rakennettu lisää kerroksia. Ne ovat aikaisemman säännöstön ollessa voimassa olleet kiellettyjä ja sallittua on ollut vain nämä 4+kellarikerroksen talot. Nyt on niin sekava tilanne eikä oikein päättäjiä ole ja nokkelat käyttävät tilannetta hyväksi. Jää vain miettimään kestääkö talojen perustukset ja rakenteet kolme ylimääräistä kerrosta? Veli kertoi että Aleksandriassa luhistuu taloja tämän tästä, koska niiden perustukset eivät kestä. Siellä syynä on satojen vuosien aikana kaivetut tunnelit, katakombit ja muut historian vanhat rakenteet, jotka on vaan jätetty tutkimatta kun muslimivalta on ruvennut rakentamaan. Se kaupunki on paisunut muutamassa vuosikymmenessä kuusinkertaiseksi.

Luxorin temppeliaukiolle on pystytetty messuteltan näköinen rakennelma, joka kuulemma onkin syyrialaisten tuotteiden myyntinäyttely. Onkohan asiassa kytkentää tilanteeseen Syyriassa, jossa nykyhallintoa yritetään painostaa mm kauppasaarroilla? Menen tarkistamaan tilannetta kun kunto sallii.

Näyttää kovasti siltä ja öisin kuulostaa, että ulko-oven edessä oleva pikku puistikko on joutunut vandalismin uhriksi. Monena yönä olen kuullut ja nähnytkin mekkoukkoja sahaamassa puita. Äsken kävellessä katselin tarkemmin ja näyttää siltä että kasvavia nuoria, alle 10cm runkoja on katkottu. Mietin mitä pitäisi tehdä. Ensin juttelen tohtorin kanssa ja hän saa päättää mitä voi tehdä. Onhan puisto sentään kaupungin omaisuutta.

TV näyttää naurettavia teeskentelijöitä Pohjois-Koreasta, jotka itkevät suurina joukkoina ja kuvattavana. Tuskin kukaan aidosti suree sitä roistoa.