Nippeleitä

Satuin katsomaan filkan Lähi-Idän herkut 4/4, jossa puoliksi egyptiläinen kokki kierteli maassa ja nimenomaan maisteli herkkuja, kuten hanhenmaksaa, taytettyjä kyyhkysiä jne joita jo faaraot ovat syöneet. Kävi läpi falafelit ja kosherit jotka on kaikille tuttuja, mutta oudompi oli ”mädätetty” kala, joka ei maistunut miehelle. Erikois(herkku)pala oli palmunrungosta otettu ”pettu”.

 

Vauvaluukut ovat palanneet Saksaan ja muualle keskiseen Eurooppaan, yht. parisataa. Kikka periintyy keskiajalta ja on nyt ollut tarpeen kymmenisen vuoksi. Outo ilmiö ja sattui hassusti että meillä on tosi harvinainen juttu juuri menossa, se Salossa löydetty vauva. Ilmeisesti kaikesta näennäisestä hyvinvoinnista huolimatta ihmisillä on sittenkin vaikeuksia yllättävien raskauksien hoidossa. Uskonnoilla on suuri vaikutus siihen ja siksi näitä harmeja on meillä vähemmän, sallivamman kulttuurin vuoksiko (?)

 

Mirja Pyykkö onnistuu aina vaan tekemään kiinnostavia luontojuttuja radioon ja telkkuun. Kannattaa seurailla raportteja.

 

Työsopimusväännöt on nyt saatu käydyksi, huomenna viimeiset vielä kun saavat kasaan, niin talous pelastuu!

Tutkimus selvitti että kansa on hyvin yksimielinen siitä, että on ihan älytöntä antaa 5 vuoden irtisanomissuoja kuntaliitoksissa. Vuosi riittää oikein hyvin ja vain siten saadaan hyötyjä liitoksista.

 

Kuoleman jälkeinen muorin jäämistön siivous on rankkaa puuhaa, eikä se ole edennyt vielä yhtään. Onneksi systerillä on enemmän virtaa siinä suhteessa. On se hämmästyttävää miten se viimeinen pari levotonta päivää ja yötä vei minulta voimat. Huomenna taas menen vaariksi päiväkotiin.

 

Metka juttu että Islannin (320 000 as) naisjoukkue hakkasi mennen-tullen Suomen naiset käsipallossa. Eivät sentää osaa pesistä!

 

Nyt on alkamassa Lohjallakin hanke usean ammattikorkean yhteistyönä ja EU-tuella, jossa pohditaan ja suunnitellaan mädätyslaitoksia. Olen siitä yrittänyt saada jotain selkoa, mutta ei ole onnistanut. Teoriassa yhdyskuntaliete, siis viemäripaskat voidaan käsitellä mädättäen ja saada metaani talteen. Sehän on paha kaasu ilmassa, 17 kertaa pahempi kuin hiilidioksiidi. Ja metaani käy autoihin ja koneisiin polttoaineeksi. Mädätykseen voidaan panna kaikkea eloperäistä, kuten hevonlantaa jota Vihdissä tuotetaan paljon.

 

Uusi-Seelanti, Hollanti ja Australia esim ovat viime vuosina tutkineet märehtijöiden tuottamaa kaasun määrää ja se on huikea. Juuri luin hollantilaistutkimusta, jossa kai sisätiloista oli päästöjä laskettu, mutta noissa etelämmissä maissa missä karja on aina ulkona, ovat joutuneet kehittämään mittaukseen apukeinoja. Olen nähnyt videon missä lampaille oli asennettu päähän ja taakse keräimet, joilla saadaan jokin osa metaanin määrästä lasketuksi.

 

Kun nuo ”ilmastokriitikot” kiistävät ihmisen vaikutuksen, on hyvä todeta että valtavat karjalaumat, jotka metaania tuottavat, ovat kiistatta ihmisen lisäämiä. Luonnossa ei sellaisia määriä pääse syntymään, siis jättikarjoja. Kyllä pedot pitäisivät ne kurissa. Ja nämä jättikarjat ovat viimeisien vuosikymmenien, ehkä runsaan 100v. tuotos. Ainoastaan Amerikan arojen puhvelilaumat olivat luonnon oma kehityskulku, kun ei ollut suuria petoja. Sitten tuli pedoista kaamein ja ampui biisonit lähes sukupuuttoon.

 

Muistan kun naisten taitoluistelussa ensimmäisen kerran teki huiman tempun sveitsitär Bielmann ja nyt sen tekee joka nainen. Tempussa siis nostetaan jalka selän takaa ylös ja pidetään luistimesta kiinni käsin piruetissa. Huima temppu jota ihmeteltiin joskus 40 vuotta sitten ja sitä nimitettiinkin Bielmaniksi monia vuosia. Nyt se nimi on unohdettu. Hiukan sama kuin se ruotsalainen joka ensimmäisenä hyppäsi mäkeä sukset V-asennossa ja tyylillä oli muutama vuosi hänen nimensä. En muista enää nimeä, mutta nyt kaikki hyppää samoin. Taitovoimistelussakin oli vuosia eri tempuilla niiden keksijän nimiä, mutta nyt niitä ei enää kuule.

 

Norjalainen laatusarja luonnosta YLE5-kanavalla kertoi kumman jutun, että laulojoutsen leviää etelään ja häätää kyhmyjoutsenen tieltään. Aikaisemmin meillä on väitetty päinvastaista ja kerrottu että kyhmyri leviää ja pelottaa laulurin pois. Kuvat todistivat toista.

 

Ucityguides sivusto on julkaisut aikaisemmin listan 10 kivaa kaupunkia ja nyt sitten listan 10 kamalinta. Sille pääsi 3 USAn kaupunkia, mutta lähi-idästä vain Amman. Kauneimmat kaupungit sisälsivät 3 mun suosikkiani, mutta sitten meni pahasti pieleen luettelossa maapallon 10 kauneinta maat puuttui Suomi!!! Tällaisilla listauksilla ei juuri ole todellisuuspohjaa.

http://www.ucityguides.com/cities/top-10-most-beautiful-countries-in-the-world.html