luxor 57.2009 ajankulua

Netissä alkaa nyt onnistua (*paitsi Nordea ja HS!)

Jouduin uudelleen menemään TopNettiin, kun pankkiautomaatti herjasi ihan kummia. No nettipankki rauhoitti mielen ja rahaa löytyikin odotetusti, vaikka egyptiläinen automaatti väitti tiliä tyhjäksi.*** Lisäys: Äsken sitten tuli tekstari, että jotain häikkää olisikin. Kummallista, kun eilen oli reilusti käyttövaraa eikä mitään laskuja jonossa???*

Siinä sitten vierähtikin netissä pari tuntia ja kolme tuntia kämpillä läppäri polvilla. Imaisin nimittäin Hesarin, viikkoliitteen ja kuukausiliitteen koneelleni. Näköislehti on jotenkin mukavampi ja kotoisampi lukea kuin kuvaton netti-lyhyt-versio jonka lukaisee kymmenessä minsassa.

Toisaalta näköislehti on pirun hidas selata ja zoomailla. Siinä sitä aikaa kuluukin ja se olikin tarkoitus. Älkää siis uskoko sokeasti HS:n ohjeita, mulla nouto ei toiminut ohjeen mukaan. Mutta on pirun kiukuttavaa joutua itse kokeillen opettelemaan! Sitä varten pitäisi firmoilla olla kunnon testaukset, *keles!

Golfista vähän

Parturiin meno on nyt lykkääntynyt monta päivää. Kohta se on pakko hoitaa, alkaa pää olla niin karvainen että muhametit kohta alkaa karttaa. Hein-kaverini sai kätensä kipeäksi kun Mahmoud piinasi opetustaan 2,5 tuntia. Aivan liian kauan. Nyt on äijällä käsi niin kipeä, ettei voitukaan huomanna mennä kentälle. Selitin "tyttöystävä"-Myriamille, että hieroo ja hoivaa miestään, kun on vielä alan ihminen. Lupasi vähän helliä. Lainausmerkit tyttöystävä-sanassa on siksi, että mietin voiko reilusti viisikymppinen olla tyttö? Mutta kun se sana sujuu meiltä englanniksi enkä osaa vastinetta sanalle naisystävä.

Keksinkin että mennään lauantain vain puttaamaan ja ottamaan kevyesti tuntumaa. En tiedä pitääkö minun maksaa harjoitusalueelle menosta, jos en osta harjoituspalloja. Siis vaan puttigreenistä? Toisaalta voisin hyvinkin lätkiä 50 boltsia menemään.

Taaskaan ei ole pelureita tulossa lauantain ryhmässä. Ei ainakaan etukäteen pelejä varanneita. Voi silti tulla joku joka tuntee olosuhteet ja vuokraa kamat. Toivotaan.

Osoitteita, lukemista, kirjoja

Tolla läheisellä kadun pätkällä on näköjään ainakin 3 englantilaisten näpeissä olevaa firmaa. "Lantern" ravintolassa on tehty remppaa koko se aika kun olen täällä ollut, mutta nyt paikka näyttää hyvältä ja avajaisetkin on tiedossa tarkasti. En vaan painanut päivää mieleen, lienee ensi viikolla. Egyptiläiset ovat tottuneita kiven ja laattojen käsittelyssä ja maalata osataan, ikivanhaa osaamista.

Sillä kadulla "ei ole nimeä" (täällä ei läheskään kaikissa ole nimikylttejä) ja jos olisikin arabiaksi, ei se minua jeesais paljoakaan. Joidenkin pääkatujen varsiin on ilmestynyt kylttejä englanniksi/arabiaksi. Eipä tiennyt nettikioskin tyttö viereisen korttelin kadun (millä asun) nimeä. Siksi täällä usein osoitteisiin liitetään tieto, että lähellä sitä tai tätä tunnettua paikkaa, hotellia tms.

Yhden brittitädin vaatekaupan ikkunassa oli lappu, vaihdetaan kirjoja. Kävin kysäisemässä mitä kieltä ne ovat ja englantia tietysti suurin osa, vähän saksaa seassa. Kirjojen kierrätys ei kai suomen kielisenä oikein pyöri johtuen siitä että lomilla ollaan niin lyhyitä aikoja, viikko-pari.

Alman oppailla on jokunen, joita ehkä voisin saada lainaksi tai vaihtarins. Olen valmis panemaan kiertoon joitakin opuksia, kun nämä seuralaiset ovat ne lukeneet. Merkillistä, miten Valittujen Palojen "kirjavaliot" ovat laadultaan epätasaisia, jotkut ihan surkeita. Niistä paistaa usein se, että kirjailija toivoo saavansa filmisopimuksen. Kerronta on ihan käsikirjoituksen oloista, epäluontevaa.

Ja tarinat niin mahdottomia, ei mitään uskottavuutta. Samaa tasoa kuin jenkkien toisen luokan sarjaleffat telkussa. Kyllä väitän että Lehtolainen ja ruotsalaiset kirjoittavat parempia.

Myriam kertoi, että posti on kovin epävarma. Ei ole testikirjeeni mennyt perille, lähti 24.11.= 10pv

Joten esim uuden pankkikortin saaminen olisi tosi hankalaa, jos se vahingoittuisi. Sitä pankki haluaa, vaikka on passi ja asioi tiskillä. Mitenkähän ennen toimittiin? Antaako pankki pyynnöstä varakortin? Täytyy tarkistaa seuraavaa reissua varten, jos on yksin liikkeellä.