Anaforassa kay paljon vieraita ja osa taloudesta perustuneekin siihen. Vaikka majoittuminen ja ruokailu olikin edullista, suorastaan halpaa, jaa siita myoa osa yhteisolla. Siella on myos paljon vapaaehtoisia tyossa. Nyt oli paikalla ruotasalaisia pappeja ja kuulin useita kielia ruokailussa. Kuulemma siella oli jenkkilasta jonkin uskonsuuntauksen vakea ja periaatteisiin kuuluukin sallia kaikkien uskojen vuorovaikutus.

Paikkaa esitteli hassun nakoisessa liinamyssyssa esiintyva pikku piispa,

Piispa Thomas on todellinen persoona, miellyttävä ja fiksu.

joka oli luontevasti vaen keskella. paikalliset usein nakyivat suutelevan taman katta tavan mukaan. Vitsailinkin etta olin itse joltisenkin hyvin pukeutunut, koska toinen korkea kirkonmies, ilmeisesti piispa hankin, esiintyi kultaristissaan ja hienossa viitassaan, mutta jalassa mustat CROGSIT, kuten mullakin. Taalla tuollaiset helposti pois tempaistavat jalkineet ovat omiaan, kun on tapana aina kirkkoon mennessa riisua tossut.

Iltahartaus kirkossa oli ihan omanlaisensa. Minua vaan alkoi yskittaa paikassa sakeana leijaileva suitsukesavu ja jouduin lahtemaan ulos,

Kirkossa kun ei voinut kuvata hartauden aikana, panen kuvan seuraavalta päivältä. Huomaa räsymatot.

josta oven kautta seurasin tilannetta. Pikku piispa tuli kirkon takaosaan vasta 10 minuuttia alkamisen jalkeen, mutta osallistui aanellaan seremoniaan. Myos muut paikan vaesta junailivat menoja, mutta mitaan esilukijaa tai esiintyjaa ei salin edessa ollut. Valaistus perustui vain kynttiloihin ja tunnelma oli harras ja erikoinen. Harmitti etten voinut kuvata illalla, mutta sain paivalla tyhjassa tilassa muutaman kivan otoksen.

saviarkkitehtuuria kauneimillaan. Kirkon sisäänkäynti on juhlava, yksinkertainen ja kaunis.

Vaki istui osittain tuoleissa sivuilla, osittain keskella lattialla, joka oli kokonaan paallystetty rasymatoin. Ne toivat ihan jannan tunnelman ja kotoisuuden saliin. Porukat istuivat polviasennossa siten, etta matala palli tuli pakaroiden ja nilkkojen valiin ja tyyny polvien alle. Kateva ja harras asento, jota en ole muualla nahnyt. Enhan tosin ole juurikaan kirkkoja kierrellyt. Erikoiset menot lienee suunniteltu korostamaan paikan luonnetta ja sita, etta kaikki uskonnot ja kielet sopivat paikkaan. Nytkin oli hartauslukua monella kielella, myos suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi. Koptikielta siella ei kaytetty, vaiukka se muutoin onkin kaytossa koptien kirkoissa hartauskielena, jota kansa ei enaa osaa ja puhu.