Sain vihdoin käyttööni extrakännykän, johon sitten survoin VECTONE kortin, jolla ulkomaille soittaminen on edullista. Kun Saunalahden kännyllä minuutti maksaa 3€, voi tällä soittaa 7 sentillä minsa. Soittelin heti Aishalle ja Abdylle ja kuulin että Luxorissa on ihan rauhallista. Ainoa hämminki oli silloin elokuussa, kun kuulemma muualta tulleet ryöstivät pari koptikauppaa ja ainakin yhden ison muslimin omistaman ruokakaupan.

 

Se on helppo uskoa, sillä luxorilaiset kaikki ovat niin riippuvaisia turismista, että kukaan siellä ei halua levottomuuksia. Nyt on sitten turismi ihan totaalisen kuollutta siellä. Hurghadassa on vain venäjää puhuvia ja vähän saksalaisia. Tutkijat ovat ihan suunnitelmien mukaan hoitaneet kaivauksia ja Abdy kertoi että jenkit ovat avanneet jopa uuden kohteen Vanhassa Qurnassa, jossa on jopa 600 paikallista hommissa. Se on tosi iso kaivaus, kun ne mitä olen seurannut ovat olleet paljon pienemmällä porukalla tehtyjä.

 

Siis Hannun vinkistä tilasin ilmaisen kännykortin eli liittymän, jolla nämä halvat puhelut onnistuu. Joka kerta kun kortin vaihtaa, joutuu sitten alustamaan kännykän eli tarkistamaan pvm yms. Tarkistin myös että olisin saanut ostaa yhden Nokian mallin johon saa 2 korttia, mutta päätin olla ostamatta yhtään turhaa kamaa, kun joka huushollissa on aina vanhoja kännyjä nurkissa. Pienellä huhuilulla sitten sainkin yhden joka toimii kohtalaisesti ja onneksi se on sama malli kun mun varsinainen, niin ei tarvitse opetella taas uusia temppuja.

 

Jos siis haluat tilata pre paid kortin, katso www.vectonemobile.fi. Siihen saa aikaa ladattua netistä luottokortilla tai rahalla R-kioskista. Vinkki meni jo Aishalle ja tässä muillekin. Näinä levottomina aikoina kun on kiva kuulla tuttujen ääntä ja varmistua että asiat on ok. Firma lähettu mullekin 2 korttia, että voisin postittaa sen toisen jollekin kaukomailla. On kätevämpi kuin skype, koska yhteys on kännyssä.