Jazzradio

Olen keksinyt laittaa taustalle jotakin kuunneltavaa, kun naputan tekstiä. Nyt soi eilisillan pianojazzia, mutta olen huomannut että puheohjelmien kuuntelu helposti pätkii ajatusta ja lauseista tulee huonoja. Olen sen verran putkiaivo että puheen kuuntelu ja kirjoittaminen yhtäaikaa ei suju. Naisilta saattaa käydä sekin? Tämä uusin jatsi ei oikein kolahda, kuten Jukka Linkolan musa, olen vanhan koulun ja jatsin miehiä.

Olen lähettänyt YLEn kyselyn mistä johtuu että uudenmaan uutisia pihdataan aivan käsittämättömästi, kun kaikki muut maakunnat saavat omansa aika tuoreina. Vaikka se onkin viimeinen maakunta, ei viive ole hyväksyttävä.

Tässä kiinalaisten IBM-Lenovossa on kiusallinen vika: kirjoittaessa kursori hypähtää ykskaks minne sattuu. Annukan koneessa sama vika, kai kiinassa tehty sekin Fujitsu. Olen keksinyt tavan estää hypyn, panemalla kursorin nuolen yläpalkkiin, mutta sieltä se naputuksen edistyessä valuu kumallisesti johonkin merkitsevään paikkaan ja saa aikaan outoja ilmiöitä, joita joskus joutuu pähkäilemään. Saattaa valuessaan lihavoittamisen käskyyn tuottaa paksuja kirjaimia tai kursiivia noin vain.

Nuo saamarin salasanat kiukuttavat, varsinkin Feisbuuk on ihan karsea. Joka päivä jo viikon ajan se hylkää edellisen ja vaatii muutamaan, mutta mä en jaksa pelata sen kanssa. Vaikka siellä jo onkin paljon firmoja ja organisaatioita, joiden kanssa tulee pelatuksi, tai hypätä siitä kelkasta ulos. Meilistä tykkään ja se on mulle ”elintärkeä”, mutta twiittaamiseen en ole ryhtynyt, vaikka Paavikin aloitti. Mutta hänpä siitä rasittui ja otti hatkat. Obama sentään jaksaa vaikka onkin hiukan kiireitä hänelläkin. Meillä tv on kopioinut monia ohjelmaideoita Aljazeeralta, viimeisimpänä tämän uutisten suoralinja, johon pitäisi osallisua kännykän twiiteillä. Mutta ei tunnu sujuvan niin kuin suuressa maailmassa.

Nyt 9.05 tuli Uudenmaan uutiset 7.30 ja kuuden uutisia ei tullut koskaan. (Muiden alueiden lähetykset tulivat puolen tunnin viiveellä.) Nämä kertoivat Porvoossa valitun valtuutetun pettyneen politiikkaan ja persuihin puolueena ja halusi erota. Eroa ei myönnetty ja veikkaan että ensimmäinen varaedustaja sai hommia. Yhden kokouksen heppu istui valtuustossa ja heti kyllästyi. On varmaan kymmeniä vastaavia tähdenlentoja persuilla tulossa. Kun lähtee politiikkaan kuntatasolla, saa siinä oppia demokratiasta kantapään kautta ja jos ei kestä äänestystappiota jossakin valinnassa, on lähtenyt väärään leikkiin. Persuilla näitä kokemattomia höyrypäitä on pilvinpimein. Usea on yrittänyt jossain muussa puolueessa ensin ja pettynyt siellä ja taas tuli turpaan persuissa.

Silmiini sattui jokin uutinen, jossa tuli verratuksi Suomen ja myös Egyptin asemaa kännymaailmassa. Nyt en muista sitä jutun aihetta, mutta ei näyttänyt hyvältä että GSMn kehittänyt maa Suomi ei ole menestynyt verkkomailman kehityksessä toivotusti. Kuvaava pikku detalji näissä puhelinasioissa on se, että kun aikanaan on jaettu maiden suuntanumeroita suurissa kansainvälisissä kokouksissa, luultavasti jossakin 1940-50-luvun kuvioissa, on Suomipoika jäänyt jälkijunaan. Olihan suomalainen entinen ministeri ja telehallinnon johtaja Pekka Tarjanne vuosia kansainvälisen organisaation johtajana, mutta vasta paljon myöhemmin. Silloin kun kännyn keksijämaan poliitikot nukkuivat onnemme ohi, kävi niin että Suomi sai kolminumeroisen 358-tunnuksen, kun teleasioissa ressukan osassa ollut Egypti sai tunnuksen 2.

Taas pätkäisi radion lähetys verkossa ja juuri kun tuli juttua Egyptistä. Ehdin kuulla suurlähettiläämme luonnehdinnan poliittisesta tilanteesta, jossa hän toteaa että kansa on syvästi kahtiajakautunut ja vallitsee suuri epäluottamus. MB yrittää kaikin tavoin kaapata langat haltuunsa ja on siinä onnistunut aika rajuin Mursin konstein. Mutta hänen mukaansa maallistunut ylä- ja keskiluokka ja kaupunkien väestö on se vastavoima, joka yrittää kääntää valtiota modernimpaan suuntaan. Vanhoillisia muslimiveljiä äänestää maaseudun väki ja slummien köyhälistö. Yhdyn siihen väitteeseen että MB varasti vallankumouksen.

KIPI su ja eilen 16, tänään ti tuulen vuoksi peruttu. Ke aamuna 21 = Indeksi nousussa, hienoa!