Huumebusines

Keksiskö joku paremman idean jolla tämä hulluus voitaisiin lopettaa?

http://yle.fi/uutiset/brasilian_vankilajengi_pyorittaa_60_miljoonan_dollarin_bisnesta/6878608

Jengien raha tulee huumebisneksestä, jota ei saada kuriin muuta kuin tekemällä osa eli miedot huumeet sallituiksi joillakin valvonta- ja verotussysteemeillä, viinan tapaan. Juuri joku tutkija sanoi että rööki koukuttaa ihmistä pahemmin kuin hassis. Onhan toi viinakin iso koukku ja tuttu mullekin.

 

Riskibusines ihmisille

Ratsastelen taas tapani mukaan lehtien uutisilla. Nämä ovat YLE uutiset sivuilta ja aika tuoreita. Sinne jos menee selaamaan, juttuja vain tästä pienhiukkasten ongelmasta on useita. Suomalaisia aihe sivuaa tukevasti, sillä liikenne ja puiden poltto ovat kai suurin osoitettavissa oleva pienhiukkasten tuottaja, teollisuuden lisäksi.

 

Mutta kun teollisuus karkaa, pitää liikenteeseen kiinnittää lisää huomiota. Onneksi ovat Nokialla kehittäneet uuden rengastyypin, jonka nastat raapivat entisiä vähemmän katupölyä asvaltista ja hybridiautot ovat jo järkevän hintaisia ja täyssähköautot jo teknisesti valmiita. Latausverkko vain on vielä harva.

São Paulossa ilmansaasteet liikennettä suurempi tappaja

 

Kiinan savusumun pahimmat lähteet yllättivät tutkijat

 

Tutkimus: Ihmisten saastuttama ilma tappaa miljoonia

 

Demokratian mallimaa söhlää

Nämä maailman mahtavat, jotka muka levittävät demokratiaa muslimimaihin, osoittavat omalla kyvyttömyydellään, etteivät itsekään osaa soveltaa oppejaan käytännön politiikkaan. Demokratiahan on juuri kompromissien tekemistä ja enemmistön valtaa.

 

Kun ollaan kaksipuoluesysteemissä, paikkajako kun menee kovin pienillä eroilla ja heilahtelee jatkuvasti vaaleista toiseen, pitäisi osaaminen olla vahvaa ja halua joustaa pitää löytyä. Nyt ovat jenkkilän konservatiivit osoittaneet kyvyttömyytensä hallita. Syy on varmaan siinä, että jenkkilässä parlamenttiin pääsee vain isoilla kampanjoilla eli ”fyrk fins”, jos mielii johtohommiin. Ja siitä johtuu että näiden rikkaitten on mahdotonta ymmärtää köyhyyttä ja sitä arkea jossa elää nytkin kymmeniä miljoonia amerikkalaisia.

 

Riitahan kulminoituu uuteen lakiin terveydenhoidosta, jonka Obama lupasi jo vaalikampanjassaan. Sen merkitystä eivät nämä ökyrikkaat vanhoilliset juntit voi ymmärtää. Vaativat sen lain kumoamista, ja kiristävät sillä asialla koko maan budjettia ja rahoituskattoa. Se taas saattaa johtaa koko maailman talouden sekaisin, mutta siitä nämä hyväkkäät eivät kanna huolta.