Eilen opin että tuleva ja lähtevä s-posti ovat eri asioita ja niille on eri reitit. Nuorille itsestäänselvyys, ei meille senioreille. Oli hyvä idea ottaa vanha, vielä käyttökelpoinen, mutta usein ladattava kännykkä mukaan. Saad hankki siihen kortin ja 50 punnan edestä puheaikaa. On jo olut aika paljon käyttöä. Tulis kalliiksi soitella kaikki asiat kotimaan kautta. Siitä kai kertyy ikäänkuin kaksinkertaiset ulkomaanpuhelun maksut.

Onneksi on Sami, joka kiireisen työnsä ohessa on jaksanut auttaa tässä viimeisessä hässäkässä. Ongelmana luultiin aluksi olevan asetukset lähtevälle postille, mutta ne olikin ok. Nyt vasta mulle selvisi se, että pitänee ostaa vielä sähköpostipalvelu paikalliselta operaattorilta. Mulle on vähän hämärää miksi ei netistä maksettu hinta kata myös meilejä? Täytyy hakea parempi nettikahvila. Tässä ekassa oli vain lauma tyttöjä, eikä vastaavana ollut pimu osannut englantia ollenkaan.

Nyt tuli Samilta tekstari: "Jonka verkkoa käytät, sen postipalvelinta myös käytät. (lähettämiseen).Kysy siltä kaverilta jolle maksoit netistä.Kysy "smtp server"." No näillä eväillä täytyy yrittää jossakin netticafeessa jossa puhutaan edes englantia. Luulen tietäväni sellaisen rannassa viime reisulta. Pojalla oli nopea yhteys ja korkeampi hintakin siksi.

Nyt olen samassa nettiputiikissa, mutta omistaja on vaihtunut. Uusikin poika kehuu ymmärtävänsä koneita ja nettiä, mutta alan epäillä. Tässä pistäytyi toinen kaveri joka puhuu hyvää englantia ja lupasi illalla paneutua asiaan. Pitänee tulla uudelleen 21 maissa. Meillä oli kova tinkiminen hinnasta. Poika pyysi 50 LE tunti, tarjosin 30, joka on aika paljon. Mutta tiedän että linja on nopea. Ovat Sheratonin vuokralaisia ja linja lienee sieltä.

Iltasopimista varten annoin Muhamedille numeroni ja hänellä on mun Luxor-nro.