Nippeleitä

 

OECD on laatinut hälyttävän raportin pienhiukkasista

http://www.tekniikkatalous.fi/talous/taman+jattisumman+liikenteen+ilmansaasteet+maksavat+rikkaille+maille++pahimpia+saastepesia+dieselit/a990841?s=u&wtm=tt-31052014

 

Kaamea rahamäärä tuhoutuu lähinnä ihmisten liian aikaiseen kuolemaan, mutta myös sairauksien hoitoon. Suomessa on muista poiketen erikoisesti haittaa puun pienpoltosta, siis takoista ja kiukaista tiheästi asutuissa paikoissa. Paljon olisi parannettavaa. Polttakaa vain puhdasta ja kuivaa puuta, sytyttäkää päältä ja huolehtikaa oikeasta vedosta, kitupoltto on huono asia.

Putinko varoitti lentovirheillä vai oliko se taas hutilointia lentäjiltä?

Ilmavoimien komentaja kiisti Hornetien lentäjien ylitöiden vaikuttaneen Venäjän-koneiden tunnistukseen ja väitti homman hoituneen jotenkin muuten! Mitenkähän? Radion uutiset kertoi, että sama heppu syytti Savon Sanomien julkaisseen salassa pidettäviä tietoja, kuten lentokenttien ja lentokoneiden sijainteja, konetyyppejä ja lukumääriä. Anna mun kaikki kestää, mitä salaisuuksia ne voivat olla. Lentokentät näkee satelliittikartoista, varuskunnat tunnetaan ja lentokoneiden lähdöt kuullaan. Ei Suomi niin harvaan asuttu maa ole, ettei kylillä tiedettäisi asioita. Eikä siviilejä voida kieltää puhumasta, kun ei asuta neukkulassa.

http://yle.fi/uutiset/savon_sanomat_ilmavoimat_harkitsee_tietovuototutkintaa_hornet-uutisoinnista/7272188

* * *   loppukevennys

Hauska juttu Hesarissa opettaa tinkimään. Luxorissa sitä on tullut harjoitelleeksi, mutta huonolla taktiikalla. Arabikauppias kun suorastaan nauttii tinkimisestä, siksi Egyssäkin pitäisi aina muistaa antaa oma alkutarjous riittävän alas jolloin sitä voi hiukan nostaa tinkimisen edetessä.

http://www.hs.fi/raha/Tinkimisopas+aloittelijalle++n%C3%A4in+tingit+oikein/a1401421731451