Terkkuja

Luxorissa tapahtuu. Ainakin yksi uusi talvenviettäjä on liikkeellä ja tähtäilee ensi kauteen. On kuulemma saanut jo ensiapua talon tai kämpän etsintään Abdylta.

Jonkinlaista vieroitusoiretta on havaittavissa molemmin puolin, sillä meilit sinkoilee ja ovat kuulemma soitelleet Annukalle, Abdy ja Naira-tytär.

Itse olen aika orpona ja hapuilen otetta arkeen. Auto auttaa kummasti, sillä ilman sitä täällä landella olisi liikkuminen tosi vaikeaa, lähes mahdotonta. Vaikka ollaan lähellä ”metropolia” ollaan ihan syrjässä. Kuntaliitosjutut käy kuumana, mutta se tuskin poistaisi tätä harmia, liitytään sitten Lohjaan tai Espooseen. Samaa kaupungin syrjäkylää oltaisiin entisessä mahtipitäjässä jonka alku on 1400-luvulta.

Vihtiläisiä on näkyvillä paikoilla. Monelle oli uutinen että Maailmanpankin johtokuntaan nimetty Satu asuu täälläpäin ollessaan Nummelassa. Kerrottiin, että tv:n ohjelmassa esiintyvä Ella Kanninen asuu kirkonkylässä. Lienee entisen paksun kyläpoliisin sukulaistyttö. Moikkailen vanhasta muistista kesävihtiläistä kansleri Niiniluotoa kaupassa ja tutkijatohtori Paavo Sunia näkee usein marketissa.

Uudessa Seurassa oli juttu naisesta, joka nai muslimin, teki muksuja ja erosi. Tavallinen tarina, mutta tämä nainen yritti perehtyä koraaniin ja todistaa miehelle, että vanha näkemys miehestä naisen pomona ei olisi kirjasta peräisin. Jutun mukaan muslimit sotkevat uskonnon ja perinteen yhdeksi suureksi möykyksi eikä niistä saa tolkkua.

Kuulin peipposen laulua ja olen nähnyt yhden värjöttelevän västäräkin. Niitähän on Egyptissä paljon ja osa saattaa lennellä Suomeen kesäksi. Samoin harjalinnut, joita kuitenkin kai meillä vähemmän näkee. Tiaiset kiistelevät pöntöstä ja se kertoo että niitä kaivataan lisää.