Lähi-itä kihisee

Sekä Syyriassa että Iranissa pidetään vaaleja. Syyrian diktaattori al Assad yrittää hämätä maailmaa ”demokratialla” maassa, kun on pannut pystyyn kansanäänestyksen perustuslain muutoksesta. Taitaa mennä teatterin puolella? Samantapaista teatteria ylläpidetään Iranissa, jossa oli ”vaalit” presidentin virasta. Edelliset vaalit väärennettiin kömpelöllä tavalla eikä niiden tulosta kukaan asiaa seurannut voinut hyväksyä. Ahma...d nämäkin ”vaalit” voittaa ja se saa aikaan suuren protestiaallon. Se puolestaan voi vaikuttaa suurestikin maan tilanteeseen. Länsimaat pelkäävät Iranin ydinhankkeita ja jopa Israelin pommitusretkeä pelätään. Se räjäyttäisi koko lähi-idän sotaan ja kauheuteen.

+)  Iranin tilanteesta kertoo linkki

http://maailma.net/artikkelit/iran_kiihdyttanyt_toisinajattelijoiden_vainoaSyyriaa painostetaan kovasti YK:ssa ja muilla diplomaattisilla foorumeilla. Maan suurlähettiläs puhuu potaskaa vakavalla naamalla. Kurjia hommia tuollaiset valehtelukomennukset. Vaikka on kai se vanha totuus, että diplomatia on valehtelun taitoa. Ban Ki-Moon pitää tulikivipuheita ja vanha kokenut sotaratsu ”Kahvi” Annan on lähdössä taivuttelemaan a Assadia lopettamaan kansansa murhaamisen. Lähtökohta ei ole hyvä, sillä juuri Assadin sotakoirat esittelivät maan tv:ssä aseita, joita oli ”otettu aseellisilta jengeiltä” Homsissa. Tappamisen savuverhona on väite että tuhot ovat tällaisten jengien työtä. Kuitenkin salaa kuvatut pätkät näyttävät tykistön ammusten räjähdyksiä asuintaloissa ja panssarivaunuja tositoimissa. Siinä ei asukkaita auta, vaikka kevyin jalkaväkiasein varustettuja joukkoja onkin liittynyt koko ajan lisää ”Vapaan Syyrian armeijaan”.

Egyptissä kohistaan oikeusjutusta, joka on nostettu kovin läpinäkyvästi kansainvälisiä kansalaisjärjestöjä vastaan Kairossa. Järjestöjen on sallittu toimia vuosia Mubarakin ajan hataran lakitulkinnan ja sääntöjen varassa. Järjestöjen rekisteröintiä ei vaan ole hoidettu lain mukaan, mutta ei niihin ole aikaisemmin puututtu. Nyt haluavat kenraalit antaa kuvan, että järjestöillä olisi ollut suurikin vaikutus kansannousuun. Ne ovat näitä kehitys- koulutus- ja ihmisoikeusjärjestöjä, kuten Amnesty, Human Rihgts Waths, lääkärit ilman rajoja jne jotka saavat rahoituksensa ulkomailta, usein USA:sta. Niissä on töissä paljon jenkkinuoria, joista nyt USA osti vapaaksi osan ja he pääsivät lentämään pois. Toinen ryhmä on ”panttivankeina” jenkkilähetystössä, sillä heille ei ole annettu lupaa poistua maasta. Syytteessä on paikallisia, saksalaisia ja serbialaisia järjestöjen ihmisiä. Nyt Hillari on uhannut lopettaa 1,3 miljardin taalan vuosiavun maalle ja siitäkös kenut eivät tykkäisi. Ehkä raha puhuu nuoret vapaaksi? Kansainväliset tarkkailijat ymmärtävät että syyte on teatteria ja niin hatara, että juttuun määrätyt tuomarit vetäytyivät jutusta. Mitenkähän äijät perusteli vetäytymisen? Sanoivatko olevansa jäävejä, kun tuntevat porukkaa. Vai ovatko uskaltaneet sanoa että puppua koko syyte.