Venäjän vahinkoja

 

Nyt on taas koneet lennelleet miten sattuu ja yllättäen Putinin pojat ovat kieltäneet möhlänneensä. Täytyykö siis tulkita niin, että temppu oli tahallinen?

Normivuosina on näitä rajarikkoja ollut 4, nyt jo alkuvuonna 5. Testausta onko finskipoika hereillä?

 

Kun valkoiset rekat olivat saaneet kuljetettua salaa niitä varaosia ja kasetteja aseisiin poispäin äiti-venäjälle, kannattaa temppu uusia. Ja samalla näyttää laupiasta naamaa ja hyväntekijää omille porukoille. Me muut kun emme Putinia usko ja näemme hämäyksen ja bluffin. Tuntui pahalta kuunnella taas Putinin potaskaa tv:stä Minskin kokouksessa.

 

Eipä hoksannut Putin miten suuresti vaikuttaa elintarvikkeiden tuontirajoitus venäläiseen ruokapöytään. Eivät hoksanneet ehkä siksi, että tuottavat eliitin sapuskat Sveitsistä? Ajattelivat että jokin aika voidaan olla ilman ostereita, kun on omasta takaa sentään kaviaaria ja sovjetskij shampanskoje. Juttu paljastaa havainnollisesti, miten Valio ja muut hinnoittelussaan kansaa riistävät. Kun juustoa ja voita voi myydä vientimarkkinoille reilusti alle puolella niistä hinnoista joita meiltä vaadtaan.

Nyt jo on viisumien kysyntä noussut, vaikka ruplan kurssi on pudonnut ja sen myötä hinnat venäläisostajalle nousseet.

 

Kiinnostava tieto oli, että jenkit ja venäläiset ovat pitäneet tilanteesta palaveria saaressa Loviisan ulkopuolella. Osoittaa, että jotain neuvonpitoa sentään on, vaikka viralliset ja julkiset tapaamiset ovatkin aikamoista teatteria. Asiantuntijat ovat aika skeptisiä rauhan suhteen, sillä Putin on koko ajan vain hämännyt eikä hänen suunnitelmistaan saa tolkkua. Kaikki tiedot kuitenkin viittaavat että sotaahan ukko hautoo. Onneksi on venäläisten yleinen mielipide jo kääntymässä sotaa vastaan, vaikka Vladia silti kannattavatkin. Propaganda on vahva ase osaavissa käsissä.