Aika kamalaa on katsoa maan vajoamista. Tuntuu siltä ettei nsitä mikään enää pelasta. On surkuhupaisaa että maa joka kehitti idean demokratiasta, on joutunut näin surkeaan tilanteeseen. Demokratiakin voi siis epäonnistua. Johtuu varmaan siitä, että maassa on tullut tavaksi väheksyä totuutta. Sukulainen oleskeli Kreikassa luvalliset 3 kk ja teki pimeästi hommia. Se on maan tapa ja verojen kiertäminen on normaalia. Kun ei ole tuloja, pitää lainata?!?

Kun maassa on 47 ministeriä yhdessä hallituksessa, se kertoo jotakin pieleen menneestä demokratiasta. Suomi pärjää 15 ministerillä (vaikka nyt heille tarvitaan joukko poliittisia sihteereitä) mutta oletan palkkatasossa olevan eroa. Jospa Kreikan apulaisministerit saavat parempaa palkkaa kuin kansanedustajat, joka tuntuu todennäköiseltä, se merkitsee merkittävää tulonsiirtoa kansalta poliittiselle kermalle. Italiassa kansanedustajille maksetaan viisinkertaisesti mitä Suomessa. Näköjään välimerellinen mielenlaatu sallii jopa työväen edustajille ottaa vastaan posketon palkka, jota ei mikään muu Euroopan maa maksa kansanedustajilleen.

Lehtijutut kertovat, miten vainajille on maksettu eläkettä, kansalle maksetaan 14 kk palkkaa. Puolueiden raatajille on perustettu hillitön määrä palkkiovirkoja ja suojatyöpaikkoja. Näillä hajatiedoilla ei voi kun toivottaa hyvää matkaa taloushelvettiin. Olisivat hiukan valvoneet edustajiaan, demokraattisesti. Tilastovalheella oli lyhyet jäljet. Valitettavasti se valehtelu johti muutkin maat kuseen.