Katselin Luxorin karttaa ja näiden kävelyjen perusteella minulle on muodostunut tarkkoja kiintopisteitä. Helppo apu ovat siniset uima-altaat ja selvästi tunnistettavat rakennulset, sairaa, hotellit, temppelit.

Google kertoo karttansa alanurkassa, että satelliittikuva olisi tältä vuodelta, paskapuhetta. Kuvat ovat arviolta 4 (vähintään 3 v) vuoden takaisia, sillä arvelen että esim uuden uimahallitalon ja suurten koulujen rakentaminen veisi sen ajan.

Uimahalli Luxorin keskustan eteläreunalle alkoi olla hahmossaan vuosi sitten, mutta ei ole vielä avattu. Kuvissa ei näy että olisi alettu edes kaivaa pohjatöitä. Sama koskee muutamaa isoa, 5 kerr  kouluasuntolaa lähettyvillä. Näin isoja ei rakenneta edes kahdessa vuodessa, vaikka touhu olisi kuinka ripää. Se uusi katu jota pitkin Samir Farak ajelee talolleen, ei ole kuvissa ollenkaan, valmistuikin pari vuotta sitten. Mutta hänen korskea talonsa Niilin rannassa Sheratonin takana on jo olemassa. Samoin Ingridin talon uima-allas näkyy.

Toinen harmittava seikka on, että ei voi hetkeäkään luottaa satelliitin ja kartan yhteistietoihin. Hybridi harhauttaa roimasti. ÄLÄ LUOTA GOOGLEN  antamiin hotellitietoihin. Ne ovat ihan missä sattuu, samoin useat temppelit Luxorissa.

Tässä tilanteessa, kun kaupunki muuttuu kiivaaseen tahtiin, olisi toki kivaa ja kiinnostavaa seurata miten asiat muuttuu. Mutta Googlen kartta- ja sateliittikuvien kautta se ei onnistu. Tarkkailkaapas vain muita ennestään tuttuja paikkoja. Tosin G ei näytä Suomesta juuri muuta kuin isompia paikkoja. Me landella asuvat olemme vaan hämärää suttua Googlella.

Tarkastin vielä Vantaata ja kehä III työmaita. Kuva lienee 4-5 vuotta vanha, ehkä enemmänkin, sillä Jumbon vieressä on vasta vähän aloitettu Flamingon pohjatöitä. Silti paikka on ollut auki jo pari vuotta? Vai miten on, Hema ja Enna? Kehän suuret muutostyöt on ollut menossa jo monta vuotta, mutta G:n satelliitti ei niitä ole ehtinyt huomata. Hiukan hidas kuvaamaan! No, tottakai kuvia varmaan on tuoreita, mutta kun jonkun pitää ne siirtää satelliitin kamerasta tänne näyttöihin, se ei ole pikku juttu ollenkaan. Mutta voisi tuon vuoden sitten merkata oikein, kun se tiedossa on.