Kotimatkalla 2014

 

Herätys 4.20 ja sen vielä varmisti Taxi Mahrus joka soitti lähtiessään kotoa. Nopea pika-aamiainen ja loput pikkutavarat suljettavaan makkariin, joka on mun kamojen varastona seuraavat kuumat kesäkuukaudet. Maksoin emännälle 500LE koko 7kk:n jaksosta. Mutta sitten tulee muutama pikku parannus, jotka joudun maksamaan, kuten suihkun vaihto ja tuuletin kylpyhuoneeseen. Taidan selvitä niistä tonnilla. Vuokraemännällä kun vuoden ainoa tulo lienee nämä vuokrat, ei hänellä ole varaa kunnostaa taloa.

 

Abdy oli vielä illalla opettamassa HTC:n käyttöä ja poisti muutamia raskaasti pyöriviä ja mulle tarpeettomia ohjelmia. Niitä on ihan poskettomasti ja kun itse arvelin, etten tulisi käyttämään kaikkea mitä voisi, sanoi hän että kunhan totun, niin alan käyttää sähköpostia ja FB:tä kännyllä, kun se vaan on niin kätevää. Hän vielä tarkisti että kaikki sujuu, kun olin kentällä Luxorissa ja lupasi soittaa myös Suomeen. Hänellä on ohjelma, skypen kopio, jolla soittaminen kauaskin on hyvin halpaa netin kautta. Se on nyt tässä päällä koko ajan, eli mä soittelen Egyn Fodafonen kautta ja maksan sinne todella vähän. Elisa ja Sonera kiittää?

 

Tätä naputan nyt Kairon kentällä kun jäi aikaa ennen Istambulin koneen lähtöä. Aika moni näyttää olevan samoissa puuhissa, isommilla tai pienemmillä koneillaan. Kyllä kaikilla nuoremmilla jokin näpyteltävä näissä paikoissa on esillä.

* * *

En sitten saanut yhteyttä kuitenkaan kentällä ja vanhan läppärini akku loppui, kun siellä ei ole tarjolla pistokkeita. Lentoasemat ovat kaikkialla hienoja, ja niihin on varaa, koska ihmiset maksavat lennoistaan poskettomia hintoja. Sen taas ovat todistaneet halpis-yhtiöt. Mutta nehän käyttävätkin halvemmin rakennettuja kenttiä ja halleja.

* * *

Nyt olen himpessä Vihdissä. Kone oli hiukan myöhässä, ajoin Seutulasta himaan, kävin matkalla kaupassa ja vasta kotona tajusin, että kentällä hätäisesti tehty lentokone-asetuksen poisto ei ollutkaan toiminut. Vasta kun kotona sain sen sudittua pois, voi Abdy soittaa. Ja hetihän se puhelu tulikin. Osoittaa monia asioita. Ensinnäkin pitävät huolta ”perheestä” joka siellä tarkoittaa aitoa suku- ja klaanihenkeä. Sehän näkyy vaikka siinä, että serkkuja mennään auttamaan sairaalaan, jossa suvun apu on välttämätöntä ruokahuollon vuoksi. Tästä on useampia esimerkkejä tiedossani.

 

Toinen asia sitten on, että kun ulkomainen turisti asettuu johonkin asumaan, hänet samalla otetaan suvun siipien suojaan. Sillä on sitten kahtalainen merkitys, suojelu ja rahastus. Siksi ei siellä haluta sekaantua asioihin, joita jo joku suku hoitaa, koska ollaan lojaaleja ja hienotunteisia. Siis suvun vaihtaminen olisi kriisi jätetylle suvulle, vaikka olisi syitäkin vaihtoon. Minä olen sentään tässä asunnon vaihdossa pysynyt suvun sisällä ja hyvä niin.

 

Hieno esimerkki tästä huolenpidosta oli, kun Abdy otti vastuun mun epäonnisesta kännykaupasta, kun hän oli mukana. Näihin sisältyy aina se pikku komissio, mutta sitä kautta tulee myös takuu. Kiinnostavaa olikin, että mitään papereita ei tehty, mutta Abdy sanoi että hän luottaa mieheen. Myyjä ei ollut varsinaisesti Abdyn tuttu, mutta oli Alin kaveri ja Ali oli mukana välivouhkana. Molemmat A:t ovat koulu- ja työkavereita ja mulle tuttuja. Siis lopputulema on, että nämä välikädet myös ottavat vastuuta, jos kyse on meistä pitempiaikaisista asukeista. Turistia toki voidaan ja perinteen mukaan saa lypsää härskisti ja perävalotakuulla.

 

Nyt pitää hiukan rauhoittua pari päivää, mutta jo on tiedossa monta juttua johon ”pitää” osallistua. Myös on edessä pikku nettiopinnot ja sitten eikun töihin. Niistä kerron joskus, ehkä.