Al Sisi pressaksi

 

Tottakai, se oli kaikille selvää alusta pitäen. Ukko pääsi ihan slaavilaisiin prosentteihin, ei sentään yli sadan%, mutta lähelle. Tulosta ei ole vielä vahvistettu, mutta epäviralliset lähteet ovat kertoneet saaliin olevan yli 90%.

 

Talous, tärkeänä palikkana turismi, pitää saada elpymään. Se on todella suuri haaste, eikä kenraali sitä ratkaise. Sellaista ihmemiestä ei ole vielä syntynytkään.

 

Kairon lähetystö on avannut blogin, joka asia on minulle uusi. Onkohan siellä väki vaihtunut ja saatu uutta osaamista? Lähettiläs on ollut hommassaan jo niin kauan, että vaihto on lähellä. Mutta osaavista ja halukkaista voipi olla pulaa?

http://blogit.ulkoministerio.fi/kairo/turismia-ja-politiikkaa/?amp;utm_campaign=kehitysverkot&utm_medium=email&utm_source=kehitys.verkot22/2014

Sikäli asetelma muuttui, että on taas palattu "demokratian tielle", kun pressaksi valittiin äänestyksellä mies, eikä vanhaan tapaan huutoäänestyksellä. Vaikka hyvin samalta se tuntuu minusta. Eikä juuri mikään muutu ennen syksyn parlamenttivaaleja. Jos uusi parlamentti vielä käsittelee ja vahvistaa kenraalin värkkäämän perustuslain, alkaa politiikka olla hanskassa. Vain talous yskii pahasti.