Egyptin lait kuin Venäjällä

http://maailma.net/artikkelit/kansalaisjarjestojen_elintila_kapenee_egyptissa

Molemmat maat vainoavat ulkomaiden kanssa kontakteissa olevia ja osin ulkoa rahoitusta saavia järjestöjä. Kovin on heikoissa kantimissa maan johdon itsevarmuus tai äly. Nykymaailmassa ei mikään maa voi eristäytyä tai jos sen tekee joutuu tilaan, missä Pohjois-Korea on nyt ja Myanmar oli.

Sitä tuskin tavoittelee mikään valtionjohtaja joka katselee ympärilleen. Egyptin tilanteessa voi hallinto toivoa tukea muista islamimaista, mutta Venäjältä kun on kadonnut vasallivaltiot, ei tukea saa kuin öljyllä ostaen. Eikä niiden kaasun ostajien sympatioita saa tällaisella meiningillä. Pahalta näyttää eikä lupaa hyvää kummankaan maan tulevaisuudelle.

Syyriassa sotarikoksia molemmin puolin

http://maailma.net/artikkelit/yk_syyrian_sotarikokset_entista_raikeampia

Nyt sitten on jo jenkkilässä ruvettu toimiin ja se ei lupaa hyvää Syyrialle! Lisää aseita tietää lisää ruumiita. Juuri näin arvion kuolleitten määristä ja siviilejä oli luokkaa 40% ja jossakin oli luku pakolaisista, yli 4 miljoonaa! Suurin osa on maan sisäisiä, sillä rajan yli meno vaatii aina rahaa, kulkemiseen ja lahjuksiin ja sitä ei köyhillä ole.

Kaikissa sisällisodissa pakolaisten parhaimmisto on se joka pääsee pois, eli se joukko joka osaa matkustaa ja pystyy maksamaan. Silti on heilläkin kovaa kun raha loppuu ja kielitaito tökkää. Kotoutuminen Eurooppaan ei ole helppo nakki missään maassa.

Nyt on meilläkin hallitus viimein havahtunut ja laatimassa ohjelmaa jolla mamut saadaan kytkettyä muuhun yhteiskuntaan. Oli karmeaa kuulla että kielikursseille ei mahdu. Jos Suomi haluaa lisää maahanmuuttajia työperusteisesti, on pakko panostaa koulutukseen, jotta gettoutuminen vaara vähenisi. Työttömyys ja rahattomuus aiheuttaa toivottomuutta joka sitten puhkeaa kuten Ruotsissa.