Sadesyysnippeleitä

Radiossa haastateltiin eduskunnan eläköityvää lainsäädäntöjohtajaa joka kertoili muistojaan eduskunnasta. Kertoi myös välihuudoista. Hauskin oli se tapaus kun Liisa Kulhia, muinainen Persu (muistaakseni, en viitsi tarkistaa) joka ei ollut naamaltaan mikään ruusu, haukkui edustajien huoneiden remppaa. LK moitti että huoneisiin on tuotu kamalia maalauksiakin, ihan rumia. Siihen joku hihkaisi, ”ootko varma ettei se ole peili?”

Kehittelin kunnalle uuden idean tai paremminkin täydennyksen vanhaan. KJ touho-Härkönen kehitti hyvän ajatuksen, että kunta yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa kehitti valmiuden rakentaa nopeasti ja yrittäjän kannalta helposti tuotantohalli. Minun lisukkeeni siihen on että jatketaan sitä valmiutta ekologisen energian tuotantotavalla. Koska yrittäjä on kiireinen eikä ehdi perehtymään uusiin mahdollisuuksiin ja toisaalta rakennuslain määräyksiin, häntä suuresti auttaisi tarjous ratkoa asia osana pakettia. Tausta on se että laki määrää rakennuttajan hankkivan lämmitystavan joka perustuu uusiutuvien käyttöön, ellei tarjolla ole kaukolämpöä. Ja sitä ei kaikille alueille ole tarjolla.

Edelläoleva on vain jatkoa sille, että olen jo aikaisemmin ehdottanut että kunta aina uusia alueita kaavoittaessaan etukäteen ratkoo energian tuotannon ja tarjoaa sen osana tonttia ja toimivana. Näin toimien se on ok-rakentajalle suuri helpotus ja nostaa tonttien haluttavuutta.

Menin Tiimariin hankkimaan vihreää tarrakalvoa tehdäkseni ehdokasporukalle rintakyltit joihin saa nimen ja myöhemmin numeron. Törmäsin hyllyssä huovasta stanssattuun isoon "nappiin", halkaisija 10cm. Hauskan napin saa vaatteeseen kivasti hakaneulalla. Braxin Tuija kehui ideaa ja lupasi kertoa muille pk-seudun ehdokkaille. Minä jo levitin ideaa FB-sivulla.

Aloitin siivouksen ja tavaroiden piilottamisen kaappeihin, sillä tähän kanakoppiin tulee asumaan pari virolaista duunaria, jotka ovat tekemässä pitkäkestoista rempaa yhteen taloon tässä lähellä. Lupasin käyttöön astiat ja sängyn patjoineen. Vaatteista suuri osa jää tänne komeroon, sillä ne ovat ”hienoja” joita en tarvitse Luxorissa tai sitten talvisia. Kyllä minulle kertyy paljon paperia, puoliksi luettuja lehtiä, keskenjääneitä ristikoita, memoja muilta. Vaikka jo keväällä muuton yhteydessä tein raakaa karsintaa, on pikkuroinaa vielä hirveästi.

Ostin Cimos Oy:stä Katajannokalta käytetyn läppärin, sillä tuskastuin edelliseen ACERin pikkuläppäriin ja sen hitauteen. Osa siitä johtuu hitaasta yhteydestä mutta pikainenkin vertailu tähän nopeaan koneeseen osoitti että koneen väännölläkin on merkitystä. Nyt pystyin katsomaan YLE Areenan lähetystä ilman välilatausta. Tämän kiinalaisen Lenovon ThinkPadin otan mukaan. On riittävä näppäimistökin, enkä tarvii erillistä mukaan. Tällä jaksaa kirjoittaa. Tämä maksoi 285 ja päälle tuli NORMAN turvapaketti 3 vuodeksi 85, joka kuulemma on nopeampi käynnistyksissä kuin F-Securen vastaava. Käynnistyksen hitaus on ollut päänsärkyni koko ajan. Otin vielä 15€ telakan, vaikka en ole ihan varma onko siitä todellista hyötyä.