Pieni joukko, muutama sata pitää yhä yllä kapinahenkeä Tahrir aukiolla Cairon keskustassa. Yöllä liikkeellä oli tuhansia, mutta osa on mennyt töihin, osa nukkumaan. Täällähän elämä laajasti tapahtuu iltaisin ja öisin.

Vaatimukset ovat samat, sotilaat pois, valta siviileille. Presidentinvaaleille pitää saada päätetyksi päivä. Ulkomaiset tietotoimistot väittävät että kenraalit hakevat  siviilinimeä pääministeriksi ja valmistelevat eroaan. Se olisi loistojuttu ja pitäisi maan kasassa. Tosin protestoijat ovat toimineet aseitta ja vakuuttavat olevansa rauhanomaisia. Sehän on turvallisuusjoukot, joka saa aikaan tappelua, kivien heittelyä. Puolustautuva mellakoiva nuoriso on alakynnessä, kun poliisilla on kaikki edut puolellaan. Se myös ampuu kovilla, sillä hoitavat lääkärit ilmoittavat useimpien kuolleiden vammojen johtuvan luodeista.

Sotilashallitus esittää neuvotteluja puolueiden välille. Sinänsä oikea tapa hoitaa kriisiä, mutta miksi se ei ole halunnut neuvotella aikaisemmin? Aikaa on ollut 9kk!

Protesti johtuu juurisiitä että kenraalit takertuvat valtaan aivätkä todella neuvottele. Tämäkin julkilausuma pyrkii hämäämään media kautta kohteena kansainvälinen yleisö, jolla ei voi olla taustatietoa. Ainakin näin oli ennen, kun media oli tiedotusministerin hyppysissä, mutta se aika on ohi somen vuoksi. Tieto kulkee nyt ihan vapaasti, ei sitä kenut enää ohjaa.