Solidaarisuuden päivä

on annettu nimeksi tälle lauantaille. Sille tuo merkitystä ulkomaisilla mielenosoituksilla kerättävä huomio kapinalle. NY:ssä oli eilen aika iso miekkari, muualla heräillään. Kai Suomessakin jotakin tapahtuu?

Se ei sitten ollutkaan vielä Muban lähtöpäivä eilen. Kreikan pääministeri on luvannut huomenna tulla puhumaan ukolle järkeä EU-pomojen puolesta. Kaikkialla on hermostunut tunnelma, jota korostaa älytön terroriteko, jolla räjäytettiin kaasuputki Siinailla. Sitä kautta menee Jordaniaan kaikki sen käyttämä kaasu ja 40% Israelin maakaasusta. Maakaasun vienti on Egyptillekin tärkeä bisnes.

Äsken joku viisas IMF:stä kertoi karuja lukuja maan taloudesta, nuorten jopa 70% työttömyydesta. Siitähän tämä paha olo paljolti johtuu, mutta kun maalla ei ole paljoa keinoja parantaa sitä? Teollisuus on paljolti puuvillan varassa ja nyt sekin on seissyt 10 pv. Maan talous sukeltaa monesta syystä, joista yksi on se, että pankit ovat kiinni ja käteinen ei kierrä. Se on kohta todellinen ongelma joka johtaa ruokahintojen nopeaan nousuun ja kurjistaa köyhän kansan tilannetta.

Mielenkiintoinen artikkeli Hesarissa nettikatkon vaikutuksista

http://www.hs.fi/verkkolehti/ulkomaat/artikkeli/OECD+Egypti+maksoi+kovan+hinnan+verkkoseisokista/1135263569630

UM varoittaa meikäläisiä. ***

Ulkoministeriön tietojen mukaan Egyptissä on vielä noin sata suomalaista, joista suurimmalla osalla on kaksoiskansalaisuus. Heistä 21 oli ilmoittautunut aiemmalle kotiuttamislennolle, mutta perui lähtönsä. Turistikohteissa on tämän lisäksi ministeriön tietojen mukaan 271 suomalaista matkaoppaat mukaan lukien. ***

Soittelin lähetystöön ja sain hyviä neuvoja. Yritän selvitellä saanko rahat takaisin jo maksetuista lipuista ja saako nyt lentoja. Joka tapauksessa lento on Cairon kautta mutta siellä kenttä pelaa.