Palohälytykset tulee kalliiksi

 

Muutin tähän vanhustentaloon 6 viikkoa sitten. Tänään oli jo kolmas turha palohälytys. Kova kilinä kaikuu käytävillä, johon varmaan huonokuuloisinkin herää. Palo-ovet menevät kiinni automaattisesti, mutta eivät estä liikkumista.

Kaksi edellistä turhaa ovat jo antaneet rutiinia ja menin taas alaspäin tarkistamaan käytävät, ettei todellakaan mistään tule savua ja soitin 112 ja kerroin tilanteen. Päivystäjä näki että paloauto on jo matkalla, mutta lupasi hillitä kiirettä. Iso auto, ukkoja täynnä tuli valot vilkkuen mutta pillit hiljaa pihaan.

 

Kyselin palomieheltä, mitä tällaisesta seuraa ja hän selosti, että kolme turhaa hälytystä lähettää laskun 800€ taloyhtiölle.

taloja%2C%20maisemia%20010-normal.jpg

Otin kuvan varsinaisesti näyttääkseni miten voikukat rehottaa vain auringossa. Kuva on sateen jälkeen jolloin kukat ovat supussa. Asuintalon päädyssä kokoontuvat tupakoitsijat ja paikka liittyy juttuun.

 

Talon päätyyn alkoi kertyä tupakoitsijoita, kun meteli sisällä on sietämättömän kova ja juttua piisasi. Näin päivällä hälyn sietää, mutta yöllä se olisi kamalaa. Joku kertoi esimerkin, jossa hänen kattohälyttimestään oli lähtenyt häly, vaikka hän ei ollut kokannut tms ollenkaan. Siis savua ei ollut. Tarkoittaa sitä, että hälyttimet ovat liian herkkiä.

 

Lähetin meiliä isännöitsijälle, että sillä 800€ voisi jo tarkistaa systeemiä, kun kerran vika on ollut jo tiedossa kauan. Muut asukkaat ovat kertoneet että samaa hommaan on jatkunut jo vuosia. Taloyhtiön omistus ja isännöinti sen kera on vaihtunut liian tiheään? Huoltoyhtiö on pysynyt samana jo kauan, mutta kohennusta ei ole saatu.