Linnut ja tv-kuvaus

Aivan fantastinen ohjelma on tarjottu TV1:n Avara luonto-sarjassa – maapallo lintujen siivin. Olen nyt nähnyt niistä pari enkä vieläkään lakkaa ihmettelemästä tekijöiden taitoa ja osaamista. Ovat saaneet pienoiskameran istutetuksi lentävien lintujen matkaan, ilmeisesti niiden selässä. Mutta miten siellä on voitu ohjata kameraa kuvaamaan juuri oikeasta kulmasta parvea? Voivatko ne kaukosäätää kameroita vai kuvataanko vaan paljon ja valitaan parhaat? Miten sitten saadaan kuvat talteen linnun selästä?

Suomessa kuvatut sääksi-karhujaksot olivat aivan ylivertaisia mihinkään aikaisempaan luontokuvaukseen verraten.

Toinen mahdollisuus on että kuvauksiin on käytetty uusinta tekniikkaa, jossa kamera lennätetään pienellä lennokilla. Alunperin sotilaskäyttöön kehitellyt pienet kojeet lennätetään kuin helikopterit, mutta niissä on 3-4 pientä potkuria, joilla kojeen lento saadaan hyvin vakaaksi.

Olen nähnyt muutamia huimia otoksia, joissa rohkeat kaverit syöksyivät kalliolta alas veden päälle roikkuen käydessä kuin isossa kiikussa ja siinä vieressä sukelsi kamerahyrrä kuvaten hiukeat näkymät. Mutta tuskin kurkiaura hyväksyy pörisevän laitteen osaksi auraansa? Kohta varmaan näemme videon jossa tätä tekniikkaa selostetaan, odotan kovasti.

Sotalinnut

Ehkä tuo aikaisempi ihmettelyni kuvien taltioinnista selittyykin armeijan keksinnöillä?

Aikaisemmin on nähty ohjelma siitä kehittelystä, joka on jo tullut rutiiniksi jenkeille, nimittäin tappaa terroristeja ja siviilejä ”oheisvahinkoina”. Kuka kulloinkin on terroristi, jää usein hämäräksi. Mutta nyt jo on useilla mailla, Israel etunenässä, käytössä isoja lennokkeja, joilla tappotyöt voidaan hoitaa kaukaa ja siististi. Tämä siis tappajan kannalta, koska ei tarvitse itse olla vaarassa eikä siivota suolenpätkiä paikalla.

Tästäkin tehokkaasta tuotekehittelystä saatiin katsoa dokkari hiljattain. Nyt on Suomenkin armeija päättänyt hankkia vastaavia lentäviä vakoiluhommiin ja rahatkin on kai jo löydetty. Yhtä tällaista lentävää dronea eli ”surisijaa” käytettiin muutama vuosi sitten etsimään äveriästä rikkaan suvun tytärtä, jonka kaheli turkulaisjuristi sieppasi kiristääkseen lunnaita.

Raha puhui siinä harvinaisesti, sillä poliisi sai apua armeijalta ja koko lounainen Suomi julistettiin lentokieltoon, ettei armeijan uusi lelu paljastuisi. Harvinainen tapahtuma, josta ei ole julkisuuteen paljoa vuodettu.

Kolmas dokumentti todisti vakuuttavasti miten Bush ja hännystelijänsä Blair keksaisivat CIAn avulla ”todisteet” siitä että Saddamilla oli joukkotappoaseita. Se ei pitänyt paikkaansa, vaikka Saddam aika karmea roisto olikin. Äskettäin jenkit löysivät ja tappoivat näiden lentävien vakoilukoneiden esityön avulla suuren saatanan eli AlQaidan pomon Osama bin Ladenin.

Tosin varsinaisen murhan suorittivat erikoismiehet, sillä ei haluttu käyttää isoa pommia toisen valtion alueella. Jotenkin oli pienempi rikos eliminoida yksi terroristipomo, kuin tappaa koko suku. Se juttu pani miettimään, voisiko joskus käydä niin, että USA kaukomurhaa jonkun valtion diktaattorinkin? Heitähän olisi pitkä rivi, kun muistellaan näitä kauheita hallitsijoita, Idi Aminia, Bogassaa, Gaddafia jne ja olisihan noita tapettavia nytkin alkaen vaikka Syyrian Assadista.

Kansainvälisesti vain ei ole hyväksyttävää tappaa toisen suvereenin maan pressaa tai kunkkua, vaikka tämä olisi kuinka suuri saasta. Nyt nämä surisijat ehkä voidaan kehittää siihen hommaan ja näin saadaan jenkkilän pressasta koko maapallon ruhtinas, joka CIAn avulla hallitsee maailmaa. Onhan pienin kameraa kantava lentolaite kolibrin kokoinen ja oloinen ja siihen voitaneen kehittää lilliputtitykki, jolla voidaan osua terroristi-pressa-roistoon vaikka pienellä myrkkynuolella.

Näillä diktaattoreilla on aina lähipiiri pullollaan vihamiehiä, jotka olisivat tyytyväisiä tapahtumaan ja jos ruumis näyttäisi siistiltä, he toimisivat kuin Stalinin lakeijat ja olisivat hiljaa tyytyväisiä. Näyttäisivät ”sydänkohtaukseen” kuolleen exroiston, hautaisivat tämän juhlallisesti ja maailma pelastuisi hetkeksi?!