Näissä maissa puolueiden nimet ovat hienoja. En edes muista tätä mutta taisi olla "oikeus" ainakin nimessä. Se lie luontevaa maissa joissa oikeuksia poljetaan julkeasti.

AlJaz haastatteli kaveria joka puhuu tosi sujuvasti enkkua. Lienee asunut lännessä vuosia, muutoin ei olisi ollut mahdollista niin sujuva ääntämys. Pakistanilaisten kielihän on tyypillisesti kovin omanlaistaan. AlJaz käytää aina paikallisia ihmisiä saadakseen syvällisiä juttuja ja kansan todellisia näkemyksiä esiin. Siksi sillä on Pakistanista juttua tekemässä vanhempi reportteri, jonka sanavarasto on ihan ok, mutta ääntämys kamalaa. Se hyväksytään aitouden vuoksi.

Pakistanin politiikassa on vuosikymmenet ollut kahden perheen vaikutusvalta ylivoimainen. Sama vaiva on ollut Kreikassa ja molempien valtioiden menestys on ollut surkeaa. Nyt on Pakistanissa ajauduttu tilanteeseen, että toisen valtapuolueen perilliset ovat liian nuoria hoitamaan valtion asioita. Siellähän on usein tapettu pääministereitä, kuten kaksi Bhuttoa. Salamurhilla on hoidettu kärkipoliitikkojen vaihtoa. Aikamoista sekasortoa.

Jos olen oikein tulkinnut, nyt on kovassa poliittisessa nousussa uusi opposion johtaja, tämä Imran Khan.  Kaveri näyttää 50+ ikäiseltä, länsimaiselta ja puhuu kuin  brittipoliitikko. Saa nähdä mihin vielä yltää. Pakistanissa on kovaa kuohuntaa siitä, kun Nato tappoi rajalla sotilaita, vahingossa. Siitä on sitten saanut vauhtia tämä uusi puolue, vanhat kun ovat aina myyneet valtion edut rahasta jenkeille ja vetäneet välistä omalle tilille Sveitsiin.