on levinnyt Suomeenkin ja hyvä niin. Siinä ovat kai olleet aktiivisina nuoret. Jenkeissä liike kasvaa koko ajan ja syytä löytyy.

AlJaz kertoi että USA:n kongressin jäsenistä puolet eli 250 on dollarimiljonäärejä. Rikkaimman edustajan omaisuus on yli 250 miljoonaa. Neljänneksi varakkaimman nimi on Rockefeller. Kadun miehet kertovat että nämä rikkaat tai ainakin hyvin toimeentulevat ovat aivan vieraantuneet normaalielämästä. Keskiarvo ansiot edustajilla ovat kymmenkertaiset kansaan verrattuna. Kun keskiansio oli 100 000$ on se kongressiedustajilla 913 000$

Kehitys on jo jatkunut vuosikymmeniä ja johtuu siitä, että jenkeissä poliittiset kampanajat ovat törkeän kalliita. Siksi vain hyvin varakkailla on varaa asettua ehdolle. Kuvernöörien ja senaattoreiden vaalikampanjat maksavat helposti yli 100 miljoonaa. Presidenttikampanjat ovat todella hinnakkaita, satoja miljoonia dollareita. Köyhä ei siihen hommaan pääse, vaikka juuri sitä on toitotettu aina. Muka jenkeissä kaikki olisi mahdollista. Ei vaan ole.

Vastaava kehityskulku on tuttua kaikkialla länsimaissa, meilläkin. Muistin varaisesti kerron, että meillä edustajien ansiotulot ovat todella moninkertaiset tavallisen tallaajan tuloihin. Siitä kumpuaa nämä toimittajien kysymykset ministereilla ja edustajille "mitä maitolitra maksaa" - tyylisesti. Jos ei käy itse kaupassa ei sitä voi mitenkään muistaa. Mutta totta on että poliittiset kamapanjat tulevat aina vaan hinnaklkaammaksi. Pressan vaalien kampanjoissa pannaan haisemaan useita satojatonneja euroja. Joku harva poikeus vahvistaa sääntöä. Muistelen että joku vihreä pääsi edelliseen eduskuntaan muutaman tuhannen panoksella. Ehkä Persut samoin viimeksi ja se kehitys on tervettä. Tiedot löytyy netistä jos viitsii ja osaa kaivaa, minä en jaksa.

USA:ssa on menossa laaja kampanja, jossa porukat valtaavat tyhjiä taloja ja asettuvat asumaan. TV näytti yhtä perhettä, joka asettui taloon, jonka pankki oli vienyt sen edelliseltä omistajalta. Tämä oli mukana valtauksessa. Jenkeissä on valtavasti tyhjiä asuntoja sen suuren asuntokuplan jäljiltä. Sehän oli juuri pankkiirien suuri kuppaus. Mielenosoittajine kylteissä olikin hyvä termi  BANKSTERIT.  Jenkeissä on korostunut se, että 1% kansasta omistaa enemmän kuin loput 99%.