luxor 144.2010 paluun valmistelu

Kun lento oli tilattu ranskankielisen palvelun kautta, en tohtinut itse ruveta sen kanssa peuhaamaan, vaan pyysin apua Myriamilta, joka ne tilasikin. Rutiinin mukaan molempien lentojen liput olisi pitäneet tulla mun sähköpostiin, mutta vain väli Luxor-Bryssel oli tullut. Siinä sitten porukalla tavattiin nettisivuja, kunnes M:n aika loppui, tuli asiakasjuttu. Välillä oli pikku jännitystä heidän passiensa kanssa, sillä oli unohtua, että ne piti hakea klo 14, mutta sitten aika lipsahti yli. Kun täällä nuo virastot lopettavat aikaisin, on hiukan epävarmaa aina ehtiikö asiat hoitua. En tiedä miksi sinne toimistoon piti passit viedä, mutta pois piti hakea henkilökohtaisesti.

Kun "mirkku" lähti, jatkettiin Heinin kanssa penkomista. Nettisivut eivät ole kovin hyvin laadittu, ainakaan meidän tarpeisiin ei tuntunut löytyvän apuja. Ongelma oli siinä, että varattu ja maksettu lento ei järjestelmästä löytynyt. Ohjelma ehdotteli useita mahdollisuuksia, esim että lento olisi peruttu jne. Sitten jo välillä soitettiin Opodon toimistoon ja sieltä siirrettiin maksullista puhelua Ranskan toimistoon, jonka kautta bookkaus oli tehty. Se kesti ja nakutti hintaa, joten puhelu katkaistiin, kun alkoi tulla musiikkia luuriin. Lopulta pantiin sähköpostilla avunpyyntö ja odotetaan josko huomenna jo vastaisivat ja lähettäisivät tiketin. Toisaalta on vielä se mahdollisuus, että asia selviää Brysselin kentällä, koska numerot ja vahvistukset on olemassa.

Shoppiin tuli nuorehko pariskunta, Myriamin tuttuja. Norjalainen, aika tukeva 35-40 nainen, mukana täkäläinen poika, pitkä tukka, mustat ikenet, parransänki, jotenkin taiteilijan oloinen. Vähitellen kävi selväksi, että nainen ymmärtää ruuanlaitosta. Sitten kävi ilmi, että hän pyörittää ja on perustanut tänne bisneksen länsirannalle. Googlaa Nubian House, niin löydät ravintola-hoitolan. Kotisivun kuvan ja tytön selostuksen mukaan paikka on korkealla kukkulalla, lähellä tietä jota mennään kuninkaiden laaksoon. "Mirkku" käy siellä hoitamassa asiakkaita. Tämä nainen lupautui ruokkimaan isäntäväkeni koiran kun itse ovat matkalla.