Kävin apteekissa hankkimassa lisää happosalpaajaa. Sain viimeisen purkin ja tilasin 5 lisäksi. Myös hyttysmyrkky oli vähissä. Sitä kuluu noin yksi nestepurkki 3-4 viikossa, kun pitää sähkörasiassa vain öisin.

aamuk%C3%A4vely%20001-normal.jpg

Tällaisia vastaantulijoita tapaa joka päivä WB:llä

Suunnittelen ostavani uuden kännykän täältä, kun ikivanhan ohjelmisto alkaa pettää. Ekin neuvo oli vain se, että pitää varmistua että kojeeseen käy kaikkien operaattoreiden kortit. Kännyjä kun on jossakin aina kaupan operaattoriin sidottuna. Huolto kuulemma pelaa meillä ainakin Noksuille, siis saa uusia akkuja tms. Älykännykkää en täältä osta, sillä olen miettinyt hankkivani sen uuden kotimaisen Jollan, kunhan sitä saa. Onko neuvoja tarjolla?

Pakko oli yrittää kuunnella YLE Puheen ”suoraa” mutta kovin pätkivää lähetystä jääkiekkomatsista Fin-Swe. Kolmas erä piti sitten jo mennä kuulemaan Päivin linjan kautta, kun se ei juuri pätki. Kumma juttu, että mulla on sentään kiinteä linja ja pätkii ja puolen km:n päässä on langaton linja joka toimii?

Odotukset eivät sitten täyttyneet ja leijonat ottelee pronssista. En ole jaksanut tarkistaa ketä vastaan. Yllättäen YLE ei sitä kertonut vaikka matsi oli jo käyty. Hesarista tieto löytyi 21.50. Pronssikin lohduttaisi nuoria pelaajia, konkareita ei kai oikein.

* * *

Vihdoin kävi putki-Ahmed, kun oli päässyt Kairon-työkeikaltaan irti. Mies on niin haluttu ja osaava, että tilaavat häntä sinnekin. Vessaa korjasi ensin yksi paikallinen ukko eikä valmista tullut. Vasta Ahmed sai hommat kuntoon. Nyt olen jo pitkään ihmetellyt kamalasti huutavaa pumpun moottoria ja jopa Abdy piti sen ääntä normaalina, mitä se ei todellakaan ole. Johtuu vain vaseliinin puutteesta. Nyt sitten Abdykin myönsi että voisi tarvita rasvaa. Tämä koneiden huono tai olematon huolto on aika tyypillistä. Nyt on toiveita siitä, että öisin ei tarvitse herätä pumpun voihkinaan. Sitä taas tarvitaan siksi, että paine vesiverkossa on niin vaisu, että joka taloon on asennettava pumppu tehostamaan eli vesi pumpataan omaan kattosäiliöön. Kaamea ja turha kustannus, jota meillä Suomessa ei onneksi ole.